Ikonen tvingas lämna SHL-klubben efter bara ett år – kontraktet bryts i förtid: ”Vi kan inte erbjuda det”

I dag kom beskedet från HV71.
SHL-laget väljer att bryta kontraktet med Juuso Ikonen.
– Vi har gemensamt beslutat att avsluta kontraktet, säger sportchefen Johan Hult i ett officiellt uttalande.

Inför säsongen värvades Juuso Ikonen till HV71 från Washington Capitals farmarlag Hershey Bears. Och nyförvärvet kom med höga förväntningar på sig.

Lämnar SHL-laget

Men det blev inte alls den succén som man hoppats på. Finländaren lyckades bara göra 17 poäng på 52 matcher den senaste säsongen.

Juuso Ikonen, HV71
200213 HV71:s Juuso Ikonen jublar efter att ha gjort 2-3 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Rögle den 13 februari 2020 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Nu står det klart att 25-åringen får lämna SHL-laget. HV71 väljer att bryta kontraktet i förtid och inte fullfölja det andra året av avtalet.

Kontraktet bryts

Därför går parterna skilda vägar efter bara en säsong.
– Vi har efter säsongen haft en dialog med Juuso kring hans framtid i klubben, där vi kommit fram till att vi inte kan erbjuda den rollen som han förväntar sig. Därför har vi gemensamt tagit beslutet att avsluta kontraktet. Vi tackar Juuso för hans insatser i HV71 och önskar lycka till framöver, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Juuso Ikonen, HV71
190921 HV71:s Juuso Ikonen på väg in i omklädningsrummet efter uppvärmningen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Leksand den 21 september 2019 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Ikonen kom till Sverige första gången 2016 efter en imponerande förstasäsong som senior med 39 poäng på 52 matcher för finska Kärpät. Djurgården valde att satsa på unge finländaren men omställningen till svensk hockey blev stor.

Succé i Brynäs

Efter bara 4 poäng på 25 matcher i Stockholm blev det flytt vidare till Gävle och spel i Brynäs. Där gick det betydligt bättre.

Juuso Ikonen blev en nyckelspelare när Brynäs gick hela vägen till SM-final mot HV71 2017. Han fortsatte ytterligare en säsong i SHL innan Washington Capitals hörde av sig och forwarden skrev NHL-kontrakt sommaren 2018.

Men efter en säsong tillbaka i SHL igen får Ikonen nu leta efter ny klubb. Det är ännu osäkert var 25-åringen spelar här näst.

LÄS MER: Bomben: Stjärnbacken lämnar NHL och återvänder till Frölunda igen: ”Väldigt glad”

Få våra nyhetsbrev!