Ikonen fick sparken 2018 – nu återvänder han till SHL-klubben i helt ny roll

November 2018 fick han sparken av Brynäs.
Nu återvänder legendaren Tommy Sjödin till Gävle.
– Han vill själv vara i Gävle och Brynäs, säger klubbdirektören Michael Campese till Hockeypuls.

Han hade en lång och framgångsrik spelarkarriär i Brynäs. Under tiden 2015-2018 jobbade han även som tränare i SHL-laget.

Lämnade Brynäs

Sista året hade Tommy Sjödin även ansvaret som huvudtränare innan han fick sparken i november 2018. Då blev ersättaren Magnus Sundquist ny huvudtränare istället.

Tommy Sjödin, Brynäs
181103 Brynäs tränare Tommy Sjödin under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Brynäs den 3 november 2018 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Sedan dess har 55-åringen hunnit med uppdrag i både Timrå och schweiziska Olten. Men nu flyttar han hem igen.

Sjödin återvänder

Legendaren Sjödin återvänder till Brynäs igen och blir ny J18-tränare, rapporterar Hockeypuls.
– Ända sedan han lämnade har vi haft en avsikt att få in Tommy i Brynäs igen. Han vill själv vara i Gävle och Brynäs, och nu tar han J18 under det kommande året. Det är ett niomånaderskontrakt som sträcker sig från augusti till april. Sedan får vi se hur vi går vidare efter det, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese till hockeysajten.

Tommy Sjödin, Brynäs
180920 Brynäs tränare Tommy Sjödin under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Frölunda den 20 september i Gävle. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

Även en annan klubbikon ser ut att få en ny roll i klubben. Ove Molin kan komma att ta över klubbens J20-lag.
– Ove är beredd att ta ansvaret för J20. Men samtidigt har han kommit till Brynäs för att jobba med spelarutveckling, och vi vill inte släppa det heller. Vi jobbar just nu för att hitta en lösning för det. Och vi kommer helt säkert att ta det i mål, säger Campese i intervjun.

Ove Molin är den spelare som gjort flest matcher för Bynäs genom tiderna med imponerande 768 SHL-matcher. Tvåa på den listan är just Tommy Sjödin med 675 SHL-matcher på meritlistan.

LÄS MER: Förre SHL-målvakten återvänder till svensk hockey igen – här är nya klubben

Få våra nyhetsbrev!