Förre SHL-målvakten återvänder till svensk hockey igen – här är nya klubben

Han lämnade SHL för spel utomlands förra sommaren.
Nu återvänder Stefan Steen till svensk hockey igen.
Målvakten är klar för spel i HockeyAllsvenskan med BIK Karlskoga.

Burväktaren är född i Sunne men fick sin hockeyuppfostran hos Leksands IF. Sedan tog han steget till Skellefteå AIK och gjorde SHL-debut.

Lämnade SHL

Därefter har det blivit spel i Växjö, Färjestad och Örebro. Men förra sommaren lämnade Stefan Steen SHL efter totalt 118 matcher på 8 säsonger.

Stefan Steen, SHL
190202 Örebros målvakt Stefan Steen under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Timrå den 2 februari 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Målvakten flyttade utomlands för första gången i karriären och skrev på för finska Vaasa Sport. Där det blev 23 matcher under debutsäsongen i finska ligan.

Återvänder nu

Men nu flyttar Steen hem till Sverige igen. På fredagen blev 27-åringen presenterad som ny målvakt i BIK Karlskoga.

Stefan Steen, SHL
190110 Örebros målvakt Stefan Steen inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Örebro den 10 januari 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Han bildar nu målvaktspar med Tim Juel i HockeyAllsvenskan.
– Det blir spännande att se Stefan i vår miljö och vi tror att en redan bra målvakt kan växa ut till en riktig klippa att luta sig mot i vårt lagbygge. Vi vet hur viktigt det är med bra målvakter och med Tim och Stefan tror och hoppas vi att vi har ett av HockeyAllsvenskans bästa målvaktspar, säger sportchefen Torsten Yngveson till klubbens officiella webbplats.

Stefan Steen har tidigare varit utlånad till Oskarshamn och Pantern i HockeyAllsvenskan och gjort 16 matcher. Men det här blir hans allra första hela säsong i serien.

LÄS MER: SHL-profilen avslutar karriären bara 27 år gammal – med klockrent avskedsbrev: ”Betalat min sista böter”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!