Här är nya NHL-lagets namn och klubbmärke – och en svensk legendar(!) har gått rakt in i klubben

Nu är det helt officiellt.
Säg välkommen till nya NHL-laget Seattle Kraken.
Och en svensk legendar har fått haft en del i nystartade klubben.

Det kom inte som någon stor överraskning när nya NHL-laget i Seattle till slut offentliggjorde sitt namn. Namnförslaget har sedan länge varit huvudfavoriten men först nu kan vi säga orden.

Nytt NHL-lag

Välkommen till NHL, Seattle Kraken! Seattles nya NHL-lag går in i världens bästa hockeyliga från och med säsongen 2021-22 och hockeyintresset är redan rekordstort i staden.

Seattle Kraken, NHL
Seattle. FOTO: Wikipedia

Hittills har över 25 000 personer anmält sitt intresse för att köpa säsongsbiljetter. Klubbmärket har också offentliggjorts i form av ett S med tydliga bläckfiskskopplingar och designen på nya matchtröjan går också i maritim stil.

En svensk med

”Kraken” är ett mytologiskt sjömonster, en jättelik bläckfisk som ska ha härjat utanför Norges kust och ända bort till Grönland.
– Seattle är en stad med lång historia av sjöfart, så jag tycker att det här namnet är en bra koppling till havet och dess hemligheter under ytan. Namnet reflekterar den kraft och aggressivitet hockeyn har och vi hoppas att det ska vara den inställning våra spelare har varje gång de åker ut på isen, sa klubbens nya general manager Ron Francis om nya namnet.

Seattle Kraken, NHL
Matchtröjan för nya NHL-laget Seattle Kraken. FOTO: Twitter.

Även en svensk har fått möjligheten att jobba med Seattle Kraken och uppbyggnaden av nya NHL-laget. Det är förre Leksandstränaren Ulf Samuelsson som utsetts till scout för Seattle på den amerikanska västkusten.
– Ett trevligt namn med nordisk anknytning. Jag gillar det, säger förre backstjärnan till SportExpressen.
– Men jag visste inget om valet i förväg.

Expansionsdraft

”Tuffe Uffe” har under säsongen 2019-20 bevakat NHL-matcher i Anaheim och Los Angeles för Seattle i jakten på nya spelare. Svensken har tidigare varit lagkamrat med klubbens general manager Ron Francis.

Nästa sommar kommer en expansionsdraft att genomföras där Seattle får bygga sin spelartrupp genom att välja spelare från de andra NHL-lagen.

LÄS MER: NHL-klubbens nya besked om svenske stortalangen – har hört av sig till SHL-laget: ”Ändrade planer”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!