NHL-klubbens nya besked om svenske stortalangen – har hört av sig till SHL-laget: ”Ändrade planer”

Han har imponerat rejält i Nordamerika.
Nu blir också drömmen till verklighet för Philip Broberg.
– Vi har informerat Skellefteå om att vi tar honom, säger klubbens general manager Ken Holland till Sportsnet.

Ursprungsplanen var att Philip Broberg skulle vara med på Edmonton Oilers träningsläger för att se och lära. Men nu har allt tagit en helt annan vändning i Nordamerika.

NHL-beskedet

Efter att svenske supertalangen imponerat på träningarna får han nu sin stora chans. Oilers general manager Ken Holland meddelar nu att 19-åringen får en plats i lagets slutspelstrupp i sommar.

Philip Broberg, SHL
191216 Philip Broberg of Sweden during a training session on December 16, 2019 in Uppsala. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180153

Broberg får nu chansen att visa upp sig på den allra största scenen oväntat tidigt.
– Han skulle egentligen ha åkt hem till Sverige den här helgen, i god tid till hans klubbs träningsläger. Men det har blivit ändrade planer. Jag har informerat Skellefteå om att vi tar honom med oss, säger GM Holland till Sportsnet.

NHL-debut?

Skellefteå AIK-talangen valdes som nummer åtta totalt i NHL-draften förra sommaren och var tänkt som reservback i NHL-slutspelet. Men när veteranen Mike Green hoppade av och Broberg överglänste William Lagesson och Evan Bouchard på träning så blev valet enkelt.

Philip Broberg, Skellefteå AIK
200229 Skellefteås Philip Broberg jublar efter 5-2 som var hans första SHL mål under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 29 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Men det är dock ytterligare ett stort steg till NHL-debuten då Broberg är uppsatt som tionde back i truppen. Tänkt att täcka upp för oväntade skador under slutspelets gång.

Edmonton Oilers går in i play in-serie mot Chicago Blackhawks och första matchen sker på lördag nästa vecka. Och Skellefteå AIK får klara sig utan Broberg på träningarna under sommaren.

LÄS MER: SHL-profilen avslutar karriären bara 27 år gammal – med klockrent avskedsbrev: ”Betalat min sista böter”

Få våra nyhetsbrev!