Förre lagkamraten avslöjar William Nylanders hemlighet: ”Aldrig träffat någon som gör det så mycket”

William Nylander är på väg att bli en riktig NHL-stjärna.
Nu avslöjar förre lagkamraten Victor Olofsson hans hemlighet.
– Jag har aldrig träffat någon som sover så mycket, säger Victor Olofsson till The Athletic. 

Det har hittills blivit hela 221 poäng på 307 matcher i NHL. Nu jagar William Nylander pappa Michael Nylanders notering på 679 poäng på 920 NHL-matcher.

Nylander mystisk

”Lill-Nyllet” är på väg att bli en riktig NHL-stjärna men vid sidan av isen är han fortfarande mystisk. Väldigt sällan ställer svensken upp på intervjuer och berättar inte mycket om sig själv.
– Jag har andra saker att göra innan jag kommer härifrån, som till exempel återhämtning och isbad, säger han till The Athletic

William Nylander, Tre Kronor
190519 William Nylander of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

För att få veta mer om 24-åringen får man fråga hans lagkamrater istället. Toronto-kollegan Jake Muzzin berättar om Nylanders nonchalanta sida när han hade fått chansen att spela på anrika golfbanan Augusta.
– Han ger fan i saker och ting och att spela på Augusta var ingen speciellt för honom. Han har den attityden, och det är viktigt i golf. Om du kan gå ut där och bara spela, ha kul och inte sätta någon press på sig själv, då spelar du mycket bättre. Jag önskar att jag hade samma attityd, men jag lägger alldeles för mycket press på mig själv, säger Muzzin till nordamerikanska sportsajten.

Avslöjar hemlighet

Även svenske Victor Olofsson, tidigare lagkamrat med Nylander i Modo, har lite att berätta om Maple Leafs-svensken. Olofsson, till vardags i Buffalo Sabres, tycker att Nylander är en av de mest skickliga han har spelat med i karriären.

William Nylander, Tre Kronor
190517 William Nylander of Sweden ahead of a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

Men ”Goalofsson” avslöjar också en hemlighet när det kommer till sovvanor. Olofsson har spelat med både William Nylander och lillebror Alexander Nylander och de båda kan verkligen sova överallt.
– Jag har aldrig träffat två personer som sover så mycket som dem, berättar han.

”Sov i gången”

Under tiden i Modo hade Nylander ett speciellt knep i bussen till bortamatcherna.
– Jag tog alltid med mig en tjock yoga-matta så jag kunde sova i gången på bussen, säger han i intervjun.

24-åringen erkänner att han alltid tar en ”nap” mitt på dagen. Och ibland kan sovstunden bli så lång som hela fyra timmar.

LÄS MER: Bomben: Stjärnbacken lämnar NHL och återvänder till Frölunda igen: ”Väldigt glad”

Få våra nyhetsbrev!