Ikonen Daniel Alfredsson nobbar mäktig roll i Ottawa – satsar nu på helt ny sport: ”Det är mitt fokus”

Daniel Alfredsson är en riktig ikon i Ottawa Senators.
Han är däremot inte redo att kliva in i organisationen – och satsar på en helt en annan sport för tillfället.
– Det är mitt fokus, säger han.

Daniel Alfredsson är en av Sveriges främsta hockeyhjältar genom alla tider. Forwarden var konstant en av hela NHL:s bästa poängspelare i över tio säsonger, och nådde stora framgångar med Tre Kronor.

Mäktiga karriären

Alfredssons största merit var OS-guldet i Turin 2006 där han var en Tre Kronors mest bärande spelare. Han smällde dit tio poäng på åtta mästerskapsmatcher, och var verkligen en som visade vägen till det historiska guldet.

171108 Daniel Alfredsson under en presskonferens anordnad av NHL den 8 november 2017 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Han spelade nästan hela sin NHL-karriär i Ottawa Senators, majoriteten av alla säsonger som kapten, och har kultstatus hos den kanadensiska organisationen. Efter karriären bosatte sig Alfredsson i staden, och en fråga som ständigt varit på tapeten är om ikonen eventuellt ska ta en roll i Senators.

Nyligen gick klubbägaren Eugene Melnyk tragiskt bort, och lokaltidningen Ottawa Sun träffade Alfredsson om ett potentiellt delägarskap.

Satsar på ny sport

Det är däremot någonting som den svenske profilen nobbar – i stället har Alfredsson fokus på någonting helt annat.

– Mitt fokus just nu är på padeln och mina barns hockey, säger han.

Daniel Alfredsson berättar vidare att han arbetar för att ta den nya sporten till staden.

161229 Daniel Alfredsson has his jersey with his number 11 retired on December 29, 2016 in Ottawa. Photo: Freestyle Photography / BILDBYRÅN

– Vi har blivit inspirerade av padelns framfart hemma i Sverige och har nu i sommar ett samarbete med Rideau Sport Center, som har en mobil padelbana, för att få fler folk att prova på och sprida sporten vidare, säger Alfredsson och fortsätter:

– Jag tvivlar inte på att denna sport kommer att ta fart. Till samma punkt som Sverige? Kanske inte. Men i Sverige för 8-10 år sedan fanns det fem banor och i dag finns det över 5 000 banor.

LÄS MER: Gabriel Landeskog målskytt direkt i osannolika målrysaren – fortsätter att vräka in poäng i slutspelet

Få våra nyhetsbrev!