Gabriel Landeskog målskytt direkt i osannolika målrysaren – fortsätter att vräka in poäng i slutspelet

Han fortsätter att ösa in poäng.
Gabriel Landeskog blev målskytt i den första matchen av konferensfinalen mot Edmonton Oilers.
Svensken gjorde det sista målet i en osannolik målrysare.

Gabriel Landeskog har ett strålande slutspel bakom sig och han har varit en viktig del i att Colorado Avalanche tagit sig hela vägen till konferensfinal. Inte nog med att han är lagkapten och en given ledare på såväl isen som i omklädningsrummet, han har dessutom snittat en poäng per match hittills, dessutom mot riktigt svårt motstånd.

Otroliga dramat

Och visst hade Landeskog en del i avgörandet av den första konferensfinalen mot Edmonton Oilers också. På förhand handlade det mesta av snacket om duellen mellan Connor McDavid och Nathan McKinnon, världens två bästa spelare just nu – och ingen blev besviken. Varken på superstjärnorna eller på matchen.

Colorado Avalanche left wing Gabriel Landeskog (92) celebrates an empty-net goal against the Edmonton Oilers during the third period in Game 1 of the NHL hockey Stanley Cup playoffs Western Conference finals Tuesday, May 31, 2022, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey)

Edmonton Oilers öste in mål när man tog sig vidare från konferenssemifinalen mot Calgary Flames, och på bortais i det första mötet mot Colorado så lyckades man göra hela sex mål. Tyvärr för McDavid och co räckte det ändå inte. Avalanche gjorde nämligen brutala åtta(!) mål i matchen, och kopplade ett tidigt grepp om serien.

Landeskog målskytt

Redan efter en period så ledde Avalanche med 3-2, och i den andra perioden utökade man ledningen till hela 7-3. Men Oilers är inte det laget som ger upp direkt, och man hämtade ikapp hela vägen till ett 7-6-underläge. Gabriel Landeskog hade noterats för en assist i matchen, men mitt i Oilers kvitteringsjakt så stack han upp och nätade i öppen kasse, och avgjorde således den smått osannolika målrysaren med sitt 8-6-mål.

Landeskog har nu noterats för elva poäng på tio spelade matcher i årets slutspel – ett klart godkänt facit.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche
190517 Gabriel Landeskog of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

Connor McDavid, som noterats för rekordsiffror i årets slutspel, gjorde ett mål och totalt tre poäng i matchen, och har nu noterats för 29(!) poäng på 13 spelade matcher. Det är ett snitt som få spelare genom tiderna kunnat mäta sig med, särskilt i ett slutspel, där de allra bästa lagen och spelarna i världen deltar. Nästa match mellan lagen spelas under natten mot fredagen.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */