HV71-tränaren ryter ifrån – mot egna spelarna efter nya förlusten: "Jag vill se alla göra det"

HV71-tränaren ryter ifrån – mot egna spelarna efter nya förlusten: ”Jag vill se alla göra det”

HV71 åkte på ännu en förlust mot Brynäs är nu i brygga.
Då sätter HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh hårt press på sina stjärnor.
– Det finns tillfällen här i livet man får visa vad man är gjord av, säger han på presskonferensen.

Ännu en förlust för HV71 i ödesdigra kvalspelet mot Brynäs och nu ligger man under med 0-2 i matcher. Därmed är SHL-laget från Jönköping bara två matcher från att spela i HockeyAllsvenskan nästa säsong.

HV71 i brygga

Efter 1-2-förlusten på hemmaplan valde HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh att höja rösten genom att ryta ifrån mot egna spelarna på presskonferensen. Lundh bjöd på ett tydligt utspel mot lagets välbetalda spelare.
– Det kommer att bli tufft, det här är ett utmärkt tillfälle att kliva fram. Killar som ska göra det, killar som ska vara skillnad och vill göra skillnad måste ta steget nu. Så är det bara, säger ”Lillis” till de samlade journalisterna.

Stephan Lundh, HV71
210309 HV71:s tränare Stephan Lundh under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Frölunda den 9 mars 2021 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0146

Det är framförallt målskyttet som HV71 har problem med och som satt laget i det här mycket prekära läget i slutet av säsongen.
– Det är inte så mycket mer som fattas än mål egentligen och det är ingen liten del. Jag vill se alla de ledande spelarna kliva fram, det är de som spelar powerplay som står för den offensiva spetsen och de måste kliva fram i spelet fem-mot-fem också, säger HV-tränaren på presskonferensen.

Öneruds svar

Lagkaptenen och stjärnforwarden Simon Önerud tar åt sig av kritiken från egna tränaren.
– Absolut, det är de här matcherna man behöver visa lite vad man är gjord av. Det är läge att kliva fram nu. Både för mig och många med mig. Det är upp till bevis nu. Det är ett tufft läge vi befinner oss i och vi vet vad som står på spel. Det måste vi klara att hantera, säger han enligt Sportbladet.

Simon Önerud, HV71
210311 HV71:s Simon Önerud deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och HV71 den 11 mars 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0038

Men Önerud vill även lägga över pressen på Brynäs inför de avslutande matcherna.
– Det är först till fyra vinster, vi har fyra vinster i oss den här säsongen. Det är långt ifrån över. De har två, de måste vinna två matcher till och det har jag svårt att se att de gör. Spelmässigt är vi bättre och vi kommer att vända matchserien, säger han till kvällstidningen.

Match 3 i det dramatiska nedflyttningskvalet väntar på måndag i Gävle. Då måste HV71 vinna för att kunna rädda sig kvar i den här matchserien.

Vilket lag tror du åker ur? Dela artikeln och berätta!

LÄS MER: Klart: Jättebacken lämnar SHL-laget omedelbart – avslutar säsongen i Nordamerika

Få våra nyhetsbrev!