Klart: Jättebacken lämnar SHL-laget omedelbart – avslutar säsongen i Nordamerika

Klart: Jättebacken lämnar SHL-laget omedelbart – avslutar säsongen i Nordamerika

Han har varit ordinarie i SHL i fem säsonger.
Nu får Filip Berglund chansen att visa upp sig i AHL.
– Vi vill pröva honom så fort som möjligt, säger svenske scouten Joakim Holm till Corren.

Filip Berglund anslöt till Linköping inför den här säsongen från Skellefteå, där han gjorde fyra säsonger i SHL. Han skrev då i samma veva även ett NHL-kontrakt med Edmonton Oilers.

Lämnar SHL

NHL-klubben valde att låna ut den 190 cm långe backen direkt till LHC. Linköping kom på plats 12 i SHL den här säsongen, tre poäng upp till den sista slutspelsplatsen.

210218 Linköpings Filip Berglund inför ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Frölunda den 18 februari 2021 i Linköping. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0127

Tolfteplatsen innebar att laget spelat klart men för Filip Berglund fortsätter säsongen i Edmonton Oilers organisation, då han åker över och ska spela med Bakersfield Condors i AHL, rapporterar Corren.

Draftades 2016

Den 23-årige Skellefteåsonen gjorde åtta poäng på 32 matcher för Linköping den här säsongen. Han draftades 2016 av Edmonton som nummer 91 och nu vill Edmonton se hur svensken ser ut på plats.

210227 Linköpings Filip Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Örebro den 27 februari 2021 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / COP 102 / PH0061

Edmonton Oilers svenske scout Joakim Holm säger till lokaltidningen att Filip tar flyget inom kort.
– Tanken är att han ska spela med Bakersfield för att få fler matcher, för att klubben ska kunna titta på honom där borta och för att han ska få känna på det nordamerikanska spelet. Vi vill pröva honom så fort som möjligt så att han kan vara med på så mycket som möjligt av det som är kvar.

Filip har representerat ungdomslandslagen vid flera tillfällen. I en intervju för några år sedan var Filip inställd på att spela i AHL innan han skulle få en eftertraktad NHL-chans.
– Sånt får man väl avgöra när det blir aktuellt. Det är inget jag tänker på nu, men det är den vägen många tar och om det är det som krävs, så javisst.

Och nu får han alltså chansen att visa vad han går för i Bakersfield Condors.

Tror du Filip spelar till sig en plats i NHL till nästa säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: NHL-svenskens stora show i natt – fullbordar superveckan på absolut bästa sätt: ”Rätt bra…”

Få våra nyhetsbrev!