HV71 kan nu slopa omtalade detaljen på läktaren – bekräftar nu efter flera år av kritik: ”Vi tittar på det…”

De har fångat stor uppmärksamhet sedan intåget för tio år sedan.
Men nu kan HV71 slopa klapporna på läktaren till nästa säsong.
– Vi tittar på det, säger klubbchefen Johan Lindblom.

Jönköpings-klubben spelar för närvarande en finalserie mot Björklöven om en plats till nästa års SHL. Matchserien har hittills bjudit på stor dramatik, där HV71 leder med 3–2 matcher.

Slopar nu klapporna

Smålänningarna satsade stort inför den här säsongen, och det var tydligt att klubbens ambitioner var att återvända till den högsta serien direkt. På onsdagkväll har laget möjlighet att ta säsongen i hamn, om man besegrar Björklöven uppe i Umeå.

220429 HV71:s tränare Tommy Samuelsson under final fyra i kvalet till SHL mellan Björklöven och HV71 den 29 april 2022 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Vinner man då är SHL-platsen HV71:s. Och man skulle i så fall ta den på bortais. Det kan därför vara sista gången som klapporna på läktarna i Husqvarna Garden hörts för den allra sista gången.

Enligt Expressen slopar klubben den omtalade detaljen på läktaren inför nästa säsong. Något som klubbchefen Johan Lindblom delvis bekräftar:

”Definitivt en sak vi väger in”

– Ingenting är bestämt. Men vi har tittat på det, säger han.

Klapporna har funnits på HV71:s läktare i lite drygt tio år. Det är flera supportrar till andra lag som gjort sig lustiga över klapporna – och bland annat har banderoller målar och tröjor tryckts med ett budskap mot klapporna.

220414 HV71:s supportrar jublar efter semifinal fyra i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och HV71 den 14 april 2022 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Det är däremot inte därför som HV71 funderar på att skrota klapporna. Det är andra aspekter som klubben väger in, dels miljön.

– Miljöskälet är definitivt en sak vi väger in, säger Lindblom.

LÄS MER: Superagentens utspel – slår tillbaka mot alla som kritiserar svenska spelare i KHL: ”Det är orättvist”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!