Superagentens utspel – slår tillbaka mot alla som kritiserar svenska spelare i KHL: "Det är orättvist"

Superagentens utspel – slår tillbaka mot alla som kritiserar svenska spelare i KHL: ”Det är orättvist”

Kritiken har varit massiv mot svenska spelare som stannat i KHL.
Nu slår agenten Alijosa Pilko tillbaka.
– Det är hundra procent orättvist, säger han.

Sedan Rysslands invasion av Ukraina har flera svenska spelare valt att bryta sina avtal med KHL-klubbar. Vissa har däremot valt att stanna kvar i Ryssland, och dessa har få motta en stor skopa kritik.

Agentens utspel

Senast i raden är Klas Dahlbeck och Adam Reideborn som förra helgen blev ligamästare med sitt CSKA Moskva. Flera svenskar gillade inte vad de såg när bilderna från klubbens firande kablades ut, och många menar att de inte borde få chansen att representera Tre Kronor under hockey-VM i Finland.

210522 Klas Dahlbeck of Sweden ahead of the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Denmark and Sweden on May 22, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Landslagsledningen har däremot menat att svenska KHL-spelare är fortsatt tillgängliga för spel i Tre Kronor. Fram till i går (läs måndag). Då menade de i ett pressmeddelande att inga spelare som väljer spel i KHL nästa säsong kommer bli uttagen till Tre Kronor.

Hockeyagenten Alijosa Pilko, som representerar flera svenskar KHL, tror däremot att flera kommer att stanna i Ryssland nästa tävlingsår.

– Garanterat, säger han till Expressen.

”Det är orättvist”

Han berättar för kvällstidningen att han följt debatten i Sverige noga, och tycker att de som kritiserar spelarnas val inte har hela bilden klar för sig.

– Det är hundra procent orättvist, säger han och fortsätter:

– Nu uppmanas spelare att sluta spela hockey för den klubb de har kontrakt med. Trots att det kan innebära att de hamnar i stora problem.

210531 Goalkeeper Adam Reideborn of Sweden during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Russia and Sweden on May 31, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Alijosa Pilko menar att han har informerat sina svenska spelare vad konsekvenserna blir om de väljer att bryta sina avtal.

– Jag har förklarat för alla mina spelare: Det är så här mycket det kostar att bryta ett kontrakt. Om spelaren ändå vill göra det, om man är redo att betala den summan – då ser jag till att spelaren sitter på ett flyg ut från Ryssland samma kväll.

LÄS MER: Linus Omarks plötsliga utspel – sågar Färjestad-fansen längs med fotknölarna: ”Jag hade förväntat mig mer…”

Få våra nyhetsbrev!