HV71 avslöjar sanningen bakom krisdraget – därför sparkades tränarduon omedelbart: "Vi skäms inte"

HV71 avslöjar sanningen bakom krisdraget – därför sparkades tränarduon omedelbart: ”Vi skäms inte”

HV71 är fortsatt i botten av SHL-tabellen.
Nu har klubben agerat och sparkat tränarduon.
– Vi skäms inte för det, säger HV:s ordförande Anders Wilander enligt Hockeypuls och förklarar varför.

Inför säsongen tippades HV71 som en spännande utmanare till toppskiktet av SHL-tabellen. Men när säsongen sedan drog igång har nykomlingen inte alls motsvarat förväntningarna i comebacken till högstaserien.

HV71:s krisdrag

Tvärtom har man mest härjat i botten av tabellen och återfinns just nu näst sist med bara 40 inspelade poäng efter 38 matcher. Oron är därför stor i Jönköping att en ny kvalmardröm ska vänta för att få slåss om sin överlevnad i SHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

HV71, SHL
230114 HV71s Tyler Vesel och Oliwer Kaski efter ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och HV71 den 14 januari 2023 i Karlstad. Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN / COP 246 / JD0037

Senaste tiden har man försökt förändra läget med flera värvningar och legendaren Challe Berglund har plockats in som ny assisterande tränare för att få en ny röst i båset. På måndagen kom nästa krisdrag av HV71 när man meddelade att huvudtränaren Tommy Samuelsson och assisterande Fredrik Stillman har fått sparken med omedelbar effekt.

LÄS MER: Bianca Salming avslöjar pappa Börjes sista gåva till henne – vackra gesten: ”Det var inget för honom”

Avslöjar sanning

Istället kommer klubbdirektören och klubbikonen Johan Lindbom in som ny huvudtränare och Per Gustafsson, från HC Dalen, som ny assisterande tillsammans med Challe Berglund. Nu avslöjas sanningen bakom beslutet att sparka Samuelsson.
– Vi hade ett styrelsemöte i söndags eftermiddag och diskuterade det som har varit, det som är och det som komma skall och vi diskuterade lite olika scenarier. Vi har ju förstärkt laget under säsongen men vi har inte lyft som förväntat och vi kom fram till att vi måste göra ytterligare åtgärder. Det här är de tråkigaste besluten som finns men det var ett riktigt beslut och vi skäms inte för det. Styrelsen var enig, förklarar HV71:s ordförande Anders Wilander enligt Hockeypuls.

Artikeln fortsätter efter bilden.

HV71, Tommy Samuelsson, SHL
230121 HV71s tränare Tommy Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 21 januari 2023 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0132

Klubbens ordförande avslöjar ytterligare att det här var direkt nödvändigt för att kunna få till ett sista lyft och lämna bottenträsket. För att inte hamna i negativt kval som för två år sedan när HV71 tvingades lämna SHL och börja om i HockeyAllsvenskan.
– Det är ingen kompetensfråga egentligen. Om vi pratar kompetens finns det väl inga bättre än Samuelsson och Stillman. Om man ser till de som har varit har vi varit nära i många matcher. Nu blir det lite nya röster som kommer in och vi tror att de kan göra skillnad och plocka fram lite mer ur den trupp vi har, säger Wilander i intervjun.
– 14 omgångar återstår och går det så bra som vi tror att det kommer att göra så undviker vi kval. Det vill vi helst göra, det är inte något som någon i HV vill uppleva igen.

LÄS MER: Frölundas stora mardrömsbesked – viktiga stjärnan bryter kontraktet och lämnar Sverige: ”Inget enkelt val”

På frågan om det kan komma fler förändringar på spelar- eller ledarsidan svarar ordförande Anders Wilander så här:
– Nej, så kan man aldrig säga. Skulle det till exempel dyka upp något på spelarmarknaden som tillför kompetens så är vi öppna för det, säger han enligt hockeysajten.

Är det här rätt beslut av HV71 för att vända den dystra trenden? Dela artikeln och säg din åsikt!