Hockeyprofilen Sanny Lindström talar ut om mardrömmen: "Jag bröt ihop, grät och skrek"

Hockeyprofilen Sanny Lindström talar ut om mardrömmen: ”Jag bröt ihop, grät och skrek”

Sanny Lindström har varit deprimerad och haft svårt att klara av vardagen.
Nu öppnar C More-experten och hockeyprofilen upp om mardrömmen.
– Det var en jävla ångest och jag var ledsen i min ensamhet, säger han i Hockeypuls podcast.

Redan som 34-åring tvingades Sanny Lindström lägga skridskorna på hyllan. För till slut blev hjärnskakningarna alldeles för många.

Sannys mardröm

Under sin aktiva år som hockeyspelare drabbades Lindström av upp mot 15-20 hjärnskakningar.
– Det var brutalt tufft, det är en mörk tid av mitt liv kan jag säga. Det är mycket hål under de månaderna, alltså jag minns ju, men jag har förträngt hur tufft det var, just det här med hjärnskakningen och när jag pratar med spelare som har drabbats av det nu. Jag träffade Andreas Engqvist här innan jul, när han berättar så minns jag att ”just jävlar, fy fasiken det var SÅ mörkt, och SÅ var det”, säger han i Hockeypuls podcast.

Sanny Lindström, SHL
190328 Cmore kommentator Sanny Lindström under kvartsfinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Luleå den 28 mars 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Hockeyprofilen och C More-experten fortsätter att berätta om den tuffa tiden. Och när det var som allra värst gick ut över familjen då han och frun knappt kunde prata med varandra.

”En jävla ångest”

Lindström berättar att han blev besviken på människorna runt om honom, då han kände att de inte ställde upp för honom tillräckligt mycket.
– Det var en jävla ångest och jag var ledsen mycket, mycket i min ensamhet. Min fru gick upp tidigt och jobbade, jag lämnade barnen och bara såg till att ”få i väg ungjäklarna nu, bara få iväg dem så att jag får tid själv” och så såg dagarna ut, säger han i podden.

Sanny Lindström, SHL
190921 C mores expert Sanny Lindström inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Färjestad den 21 september 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

40-åringen minns särskilt ett hemskt minne i Norge. Då han bröt ihop fullständigt.
– Min fru är från Oslo och vi var där på 17:e maj-firande, vilket är väldigt mycket liv och så. Då bröt jag ihop och bara grinade och skrek. Vi tjafsade, jag och min fru, om någon banal grej, men det var då jag tror att hon förstod att ”oj, fan du behöver hjälp”. Då ringde jag till neurologen och sa ”du måste hjälpa mig, jag klarar inte det här längre”, och då fick jag för första gången hjälp, säger Sanny i intervjun.

Lindström fick rehabilitering på ett hjärnskadecenter i Karlstad och fick prata ut hos en psykolog. I dag mår han mycket bättre och har lärt sig hantera vardagen bättre, men han erkänner ändå att hela tiden måste anpassa sig efter sina symptom.

Sanny Lindström gjorde 437 SHL-matcher för klubbarna Timrå och Färjestad. Det blev dessutom 68 AHL-matcher för Hershey Bears och 1 SM-guld samt 1 VM-brons på meritlistan.

LÄS MER: Uppgifter: Målkungen bjuds ut till svenska klubbar – SHL-lag visar intresse