Uppgifter: Målkungen bjuds ut till svenska klubbar – SHL-lag visar intresse

Det blev 22 mål för IFK Helsingfors förra säsongen.
Nu är finske målkungen Iikka Kangasniemi högaktuell för svensk hockey.
24-åringen har bjudits ut till svenska klubbar – och ett SHL-lag har visat intresse, rapporterar Sportbladet.

Lite drygt två veckor återstår av transferfönstret för svenska hockeyklubbar. Och det verkar som en hel del aktivitet kretsar mot vårt kära grannland i öst, Finland.

Målkung till Sverige?

Nu finns det en finsk målkung som erbjuds till svenska klubbar, rapporterar Sportbladet. Den korte forwarden Iikka Kangasniemi har gjort hela 110 poäng senaste tre säsongerna hos Pelicans och IFK Helsingfors.

Iikka Kangasniemi, SHL
Iikka Kangasniemi, IFK Helsingfors. FOTO: Instagram

Framförallt förra säsongen stack 24-åringen ut genom att göra 22 mål för IFK Helsingfors. Men den här säsongen har varit tuffare för Kangasniemi och nu erbjuds han till svensk hockey för att få ett lyft igen.

SHL-klubb intresserad

Efter en tids petning kan finländaren lämna klubben innan transferfönstret slår igen den 15 februari. Och det finns även intresserade klubbar i Sverige.

Iikka Kangasniemi, SHL
Iikka Kangasniemi, IFK Helsingfors. FOTO: Instagram

Enligt uppgifter ska Modo redan ha erbjudit ett kontraktsförslag.
– Jag kan egentligen inte säga så. Jag vet vem det är, vi har varit över och kollat in honom. Det är en jättebra spelare men han tillhör inte oss jag så jag vill egentligen inte uttala mig, säger Modos sportchef Fredrik Glader till kvällstidningen.

Även SHL-klubben Malmö är intresserade och klubbens general manager Patrik Sylvegård var i Finland förra veckan för att scouta potentiella nyförvärv, enligt uppgifter. Men där har inget kontraktserbjudande kommit.

LÄS MER: Legendaren i stor skandal – förre Leksand-målvakten gripen av polis efter fylleslag