Hockeylagets dråpliga jättemiss – råkade skänka pengar till värsta rivalen(!): ”Det var ju snällt av dem”

Kiruna AIF befinner sig i ett prekärt läge både på och utanför isen.
Klubben – som huserar i HockeyEttan – är rejält pressade ekonomiskt och gick under tisdagen ut och vädjade om hjälp.
Då svarade man för en minst sagt dråplig blunder.

Kiruna AIF ligger ohjälpligt sist i HockeyEttan Norra efter att ha förlorat samtliga 12 matcher som hittills utspelat sig, samtidigt som man släppt in hela 61 mål. Men klubben har även problem utanför isen då man är hårt ansatta rent ekonomiskt.

Dråpliga misstaget

Till följd av de ekonomiska problemen gick man under tisdagen ut och vädjade till supportrar och sponsorer om hjälp genom en swishinsamling.
”Kiruna AIF Ishockey har haft en tung säsong 22/23, både sportsligt och ekonomiskt. Vi är i STORT behov av er hjälp för att klara av att fortsätta verksamheten. Har du/ni möjlighet att hjälpa oss? Såväl privat som företag så är du välkommen med ett bidrag, stort som smått”, skriver klubben.

Artikeln fortsätter efter bilden.

LÄS MER: Börje Salming hyllas nu stort av ALS-sjuka Heléne – känslosamma orden till hockeyikonen: ”Tack Börje”

Men det fanns dock ett problem. Istället för att lägga ut det telefonnummer som gick till Kiruna AIF så lade man ut ett annat nummer. Vart det numret gick? Till stadsrivalen Kiruna IF, som spelar i samma serie. Misstaget upptäcktes efter cirka 15 minuter vilket ledde till att inlägget plockades ned från klubbens hemsida och sociala kanaler.

”Snällt av dem”

En stund senare lade man ut inlägget igen, men då med det rätta telefonnumret.

När Kiruna IF:s sportchef Thomas Jatko får reda på att rivalen lagt ut deras nummer tar han det hela som en rolig grej.
– Det var ju snällt av dem. Jag antar att de har råkat ange det swishnummer vi använde när vi arrangerade distriktsmästerskapet tillsammans. Det var gemensamt, fast det var vi som hade hand om det. Men nog kommer de få sina pengar om det visar sig att någon hann swisha till det där numret, säger han till tidningen NSD.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Han hoppas också att situationen löser sig för klubben trots rivaliteten.
– Jag önskar dem inget illa. Jag spelade för dem från det att jag var fyra år, och fram till sammanslagningen, klubbarna har också en bra relation i dag. Så jag hoppas att de löser det, avslutar han.

LÄS MER: Glenn Strömbergs helsköna passning till kollegan Chris Härenstam i VM – men inser sedan snabbt sitt misstag