Hockeyallsvenskans stenhårda krav inför nya säsongen – gör tvärtemot(!) SHL: ”Som att dansa utan musik”

SHL startar upp oavsett om publik tillåts eller ej.
Nu kommer Hockeyallsvenskan med ett stenhårt krav.
”Att spela hockey inför tomma läktare är som att dansa utan musik”, skriver ligan.

Coronaviruset tvingade SHL och Hockeyallsvenskan att stänga ner sina säsonger tidigt. Slutspelet blev inställt, ingen SM-guldvinnare korades – och lagen är samma till hösten då inga upp- och nedflyttningar blev av.

Tydliga kravet

Mycket har varit oklart även kring den kommande säsongen. SHL har haft den 19 september som startdatum, och i beckan kom beskedet att säsongen är tänkt att starta då oavsett om publik är välkommen eller ej.

200310 Björklövens Alexander Wiklund jublar efter sitt 2-0 mål under ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen mellan Björklöven och Modo den 10 Mars 2020 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Under torsdagen offentliggjorde Hockeyallsvenskan sina planer inför hösten – och tänker då helt annorlunda. I ett pressmeddelande meddelar ligan att de inte kommer att starta upp som planerat, den 11 september, om publik inte tillåts.

”Publiken är allt”

Man jämför det med att ”dansa utan musik”.

”För HockeyAllsvenskan är publiken allt, från barnfamiljer, kalenderbitare och kompisgäng till kollegor, pensionärer och organiserade supportergrupper. Att spela utan alla dem på plats och då gå miste om den fantastiska stämning och upplevelse som de flesta förknippar med HockeyAllsvenskan är inget våra klubbar vill göra”, skriver man.

190308 Modos Jonathan Johnson jublar efter 2-2 under Ishockeymatchen i hockeyallsvenskan, mellan Modo och Västerås den 8 mars 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Men mycket kan hända under de tre månaderna som återstår, och i augusti hålls ett nytt ägaremöte om frågan.

”Samtidigt har samtliga klubbar den största förståelse för att liv, hälsa och kampen mot smittspridningen måste komma först i den nya vardag som vi nu lever i där alla behöver anpassa sina verksamheter”, skriver man.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!