Hockeyallsvenska tränarens stora förvåning – pekas nu ut som nästa Tre Kronor-förbundskapten: ”Va!?”

Hockeyallsvenska tränarens stora förvåning – pekas nu ut som nästa Tre Kronor-förbundskapten: ”Va!?”

Johan Garpenlöv pekade ut Johan Hedberg som hans arvtagare till uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor. Ett förslag Mora-tränaren tar med stor överraskning.
– Va? Den tanken har inte ens jag tänkt, säger han.

I slutet av oktober meddelade svenska ishockeyförbundet tillsammans med Johan Garpenlöv att det går skilda vägar efter säsongen. Det har sedan dess debatterats om vem som ska efterträda ”Garpen” som förbundskapten för Tre Kronor, och i tisdags gav 53-åringen sina tankar om vem som är bäst lämpad för jobbet.

Förvånas över uttalandet

I en intervju med Sportbladet tyckte Garpenlöv att han helst skulle vilja se någon med stort kontaktnät i NHL, eftersom att det är där majoriteten av spelarna håller till.

Då föreslog han bland andra Johan Hedberg, med ett förflutet som målvaktstränare i San José Sharks, som till vardags är huvudtränare för Mora IK i hockeyallsvenskan.

– Va? Den tanken har inte ens jag tänkt, säger Johan Hedberg till Dalarnas Tidning.

Han fortsätter:

211114 Moras tränare Johan Hedberg under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Mora den 14 november 2021 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

– Det har jag inte fått några förfrågningar om. Men det är väl roligt att folk tycker att man gör ett bra jobb, men jag har fullt upp med mitt lag. Jag har fokus på att vinna matcher med Mora och det är det enda som gäller just nu.

Johan Hedberg spenderade fem säsonger som målvaktstränare i San José innan han vände hem till Sverige inför säsongen 2020/21 som ny huvudtränare för Mora IK.

Meriter han tror kan vara en anledning till varför ”Garpen” pekar ut just honom som en möjlig kandidat.

– Jag vet inte vad han baserar det på. Men jag har spelat i landslaget och har kontakter i Nordamerikan. Men han svarade säkert ganska fort på en fråga som blev utslängd.

”Tanken är långt borta”

Johan Garpenlöv beskrev uppdraget som svensk förbundskapten som det mest ärofyllda en svensk ishockeytränare kan få. Men Hedberg har inte ens funderat över det.

– Den tanken är långt borta. Jag har hundra procent fokus på att försöka vinna matchen mot Karlskoga på fredag.

210530 Johan Garpenlöv, Head coach of Sweden, dduring the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Slovakia on May 30, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Det återstår att se vem som tar över efter Johan Garpenlöv. Ett namn på mångas läppar har varit Sam Hallam, som har öppnat upp för att ta över Tre Kronor.

LÄS MER: Johan Garpenlövs egen dom – om vem som borde bli Sveriges nästa förbundskapten: ”Om han är sugen så…”

Få våra nyhetsbrev!