Hockey-Sveriges stöd till stora SHL-profilen – tvingas avsluta karriären efter chockbesked: ”Snälla, be för oss”

Den förre SHL-profilen Rhett Rakhshani tvingas avsluta karriären.
Nu stöttas han av en hel hockeyvärld.

”Snälla, be för oss”, skriver han på Instagram efter sjukdomsfallet i familjen.

Rhett Rakhshani har förvisso lämnat SHL, men är minst sagt ett välbekant namn. Inte minst då han nästan spelat för hälften av alla lag i serien. Han kom till HV71 2012, och har efter det även spelat för Växjö Lakers, Linköping, Malmö Redhawks, Frölunda och Djurgården.

Stora chocken

När Djurgården i våras åkte ut SHL så valde Rakhshani att lämna Sverige för första gången på tio år, och ny klubbadress blev i stället Grizzlys Wolfsburg i den tyska ligan. Där har han fått en bra start på säsongen, men nu har chockbeskedet kommit. Det blir inget mer spel för amerikanen, varken i Grizzlys eller med något annat lag.

210227 Djurgårdens Rhett Rakhshani under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Djurgården den 27 februari 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Wolfsburg meddelade nämligen att Rakhshani tvingas avsluta karriären direkt, på grund av ett sjukdomsfall inom familjen.

– Vi är alla väldigt upprörda och ledsna. Beskedet om sjukdomen kom som en stor chock för oss alla. Vi har full förståelse för Rhetts beslut att från och med nu ägna sin kärlek, tid och ansträngning enbart till sin familj, säger Wolfsburgs vd i ett uttalande.

LÄS MER: Känslosamma hyllningen till Lionel Messi när reportern talar rakt från hjärtat: ”Det är större än att vinna VM”

Rubbe

På Instagram berättar nu Rakhshani själv om chocken. Hans fru, Shar, har drabbats av tarmcancer som spridit sig till lungorna och lymfkörtlarna. Han skriver att han ”inte vill tro att det är sant”.

”Det har varit några känslomässigt tuffa veckor sedan vi fick beskedet, att inte bara behöva bearbeta våra känslor utan också lägga upp en plan. Vi har beslutat att åka hem till Kalifornien för att ta den här fajten på hemmaplan, där Shar vill vara. Vår familj kommer göra allt för Shar och hon är den modigaste personen jag vet. Hennes hopp och tro har varit inspirerande”, skriver han.

211226 Djurgårdens Rhett Rakhshani har ont under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Djurgården den 26 december 2021 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Avslutningsvis så uppmanar Rakhshani till sina följare:

”Snälla, be för oss”.

Sedan beskedet kom har mängder av svenska hockeysupportrar skickat sina styrkehälsningar och stöd via sociala medier. Oavsett vilket klubb man supportrar har kärleken till profilen flödat.

LÄS MER: Zlatans beundransvärda ord till sina söner – visar vilken äkta förebild han är: ”De är inte som jag”