Zlatans beundransvärda ord till sina söner – visar vilken äkta förebild han är: ”De är inte som jag”

Zlatan Ibrahimovics söner Maximilian och Vincent har blivit stora nu.
Då försöker ”Ibra” göra allt för att hjälpa till i deras fortsatta utveckling.
– De har stor press på sig, precis som för deras pappa, säger han i en intervju med Milan.

Under hela hösten har Zlatan Ibrahimovic fått följa Milan från läktarplats. På grund av den allvarliga knäskada som tvingade honom till operation i våras, men nu närmar han sig efterlängtad comeback i Serie A igen.

Zlatan om sönerna

På läktaren har man ofta sett Zlatan ihop med äldsta sonen Maximilian. Pappa Ibrahimovic har försökt lära ut så mycket som möjligt hur man spelar på fotboll på den absolut högsta nivån och sonen har lyssnat.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
220515 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A game between Milan and Atalanta on May 15, 2022 in Milano. Photo: IFrancesco Scaccianoce / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0064

Det har varit lärorikt för Zlatan som vill hjälpa sina söner Maximilian och Vincent på bästa sätt. Båda två älskar fotboll och har en av världens bästa målgörare att se upp till – och det underlättar när man får gå och se Milan på plats varje vecka.
– Där kan de se vad jag menar när jag har förklarat. Jag förklarar att alla kan göra misstag, för de har stor press på sig, precis som för deras pappa. Jag säger det till Max och Vincent. Men när de hör det från sin pappa så lyssnar de inte alltid för att de har andra förebilder, säger han i en intervju med Milans egna mediekanal.
– Jag säger också till mig själv att misstag inte får hända, att det är omöjligt men i verkligheten, Ibra kan göra misstag. Om Ibra kan göra misstag så kan vem som helst göra det, säger Ibrahimovic.

LÄS MER: Zlatan bryter tystnaden om Cristiano Ronaldo – första orden efter storstjärnans avsked till Manchester United

”Inte som pappa”

Zlatan får också frågan om sönernas spelstil påminner om honom själv i yngre dagar. Men där sätter ”Ibra” ned foten och vill absolut inte jämföra sönerna med sig själv.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
211108 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on November 8, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0215

Svenskens ärliga ord visar verkligen att barnen har en mycket bra förebild i sin pappa.
– Jag anser att alla har en egen identitet, en egen karaktär och egen spelstil. Det är orättvist med såna jämförelser, för det blir bara jobbigt. Alla är unika. De spelar som de behöver, som de har lärt sig och som de vill. De är inte som sin pappa, säger 41-åringen i intervjun.
– Man ska inte jämföra, för de är unga och behöver ha kul. De måste må bra och trivas med det de gör.

Vad är din ärliga åsikt om Zlatan? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic pekar ut vilka som vinner VM – går emot storfavoriten helt: ”Det är redan förutbestämt”