Känslosamma hyllningen till Lionel Messi när reportern talar rakt från hjärtat: ”Det är större än att vinna VM”

Lionel Messi hade stor uppvisning för sitt Argentina mot Kroatien.
Senaste dygnet har storstjärnan hyllats i hela världen och framförallt i hemlandet.
Efter matchen kunde en argentinsk journalist inte hålla tillbaka känslorna och hyllade Messi på det mest beundransvärda sättet.

Det var upplagt för en rejäl rysare i VM-semifinalen mellan Argentina och Kroatien på tisdagskvällen. Men sedan klev Lionel Messi in på planen och tog över hela tillställningen fullständigt.

Messis uppvisning

35-åringen bjöd på en ren uppvisning i genialitet och ledde sitt Argentina genom att först skjuta in 1-0. Sedan bjöd han på en sanslös solotur för att assistera lagkamraten Julian Alvarez till 3-0 och därefter var matchen över.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lionel Messi, Argentina
221213 Julian Alvarez and Lionel Messi of Argentina celebrate the 3-0 goal during the FIFA World Cup 2022 semifinal between Argentina and Croatia on December 13, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0411

Inte nog med att Argentina nådde VM-final så var det även en historisk kväll för Messi. Det var hans 25:e VM-match i karriären, ingen annan i fotbollshistorien har spelat fler, och hans 11:e mål i VM-sammanhang, vilket gör honom till den meste målgöraren någonsin för Argentina i VM.

LÄS MER: Zlatan bryter tystnaden om Cristiano Ronaldo – första orden efter storstjärnans avsked till Manchester United

Vackra hyllningen

Lägg därtill att han nu är i delad skytteligaledning med Kylian Mbappé så innebär det att VM-finalen på söndag kan bli en ny historisk match för Messi. Storstjärnan har hyllats enormt senaste dygnet men det finns en känslosam hyllning som sticker ut mer än alla andra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lionel Messi, Argentina
Lionel Messi blir intervjuad av en argentinsk reporter efter avancemanget till VM-finalen. FOTO: Twitter

En argentinsk journalist får en pratstund med Messi efter matchen mot Kroatien och efter att ha ställt sina frågor så tar hon chansen att prata rakt från hjärtat. Och det är vackra ord som berör varenda en i den stora fotbollsvärlden.
– En sista sak, jag vill bara säga till dig att VM-finalen är snart här och alla argentinare vill så klart vinna guld. Men jag vill bara säga att oavsett vad resultatet blir så finns det något som ingen kan ta ifrån dig, säger den kvinnliga reportern, se videon här nedanför.
– Du har påverkat alla argentinare, varenda en av oss. Jag är allvarlig. Det finns inget barn som inte har din matchtröja, oavsett om den är riktig eller fejk, och du har verkligen satt ett djupt avtryck i allas liv. Och för mig är det större än att vinna VM.

”Hon har så rätt”

Messi är verkligen en nationalhjälte i hela Argentina och de här orden betyder så mycket mer än vad som faktiskt händer på en fotbollsplan under 90 minuter.
– Ingen kan ta det från dig och det här är min stora tacksamhet till dig. För all glädje som du skänkt till så många människor. Jag hoppas att du kan ta till dig av de här orden och känna det i hjärtat. Du har redan vunnit och jag vill rikta ett stort tack till dig, vår kapten, säger hon i intervjun och det märks att Messi blir känslosam.

LÄS MER: Zlatan pekar ut vilka som vinner VM – går emot storfavoriten helt: ”Det är redan förutbestämt”

Videon, som du kan se här nedanför, sprids just nu på sociala medier runt om i hela fotbollsvärlden och berör samtliga som ser den.
”Otroligt. Hon har så rätt, det här är vad allt handlar om”, skriver en på Twitter.
”Vilket vackert budskap”, skriver en annan.
”Messi blev väldigt känslosam här”, skriver en tredje.

Visst är det här vackert? Dela artikeln och visa andra!

Se videon: