Hjärtskärande bilderna på Dominik Hasek väcker starka känslor i hockeyvärlden: "Ingen respekt"

Hjärtskärande bilderna på Dominik Hasek väcker starka känslor i hockeyvärlden: ”Ingen respekt”

Dominik Hasek är en av de främsta målvakterna någonsin.
Nu har en video på ikonen väckt starka reaktioner inom hockey.
”Det är riktigt sorgligt”, skriver en tjeckisk journalist på Twitter.

Om man ska ranka världens bästa hockeymålvakter genom tiderna så kommer onekligen Dominik Hasek högt upp på listan. Den tjeckiske stormålvakten gjorde hela 18 säsonger i NHL för lagen Chicago Blackhawks, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings och Ottawa Senators.

Haseks karriär

Hasek vann dubbla Stanley Cup-titlar med Detroit, bärgade OS-guld med Tjeckien och tog hem en hel drös individuella utmärkelser för sitt storspel mellan stolparna. Efter karriärens slut har han valts in i Hockey Hall of Fame i Nordamerika och även i hemlandet har han fått den största äran.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Dominik Hasek, hockey
961129 Ishockey, NHL, Buffalo Sabres – Ottawa Senators, 3-0: Dominik Hasek, målvakt, Buffalo Sabres. Foto: BILDBYRÅN / 20186

Målvaktsikonens gamla skydd och utrustning har han skänkt till Tjeckiens Hall of Fame för att visas upp för allmänheten. Där har de varit många år till åskådarnas stora förundran men så blir det inte längre.

LÄS MER: Henrik Zetterberg slår tillbaka efter jättekritiken mot svenska NHL-spelarna under hockey-VM

Väcker känslor

För nu väljer Tjeckien att stänga ned sitt alldeles egna Hall of Fame. Nu har en video på Hasek spridits över hela hockeyvärlden och den väcker väldigt starka känslor.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Dominik Hasek, hockey
Här tvingas målvaktslegendaren Dominik Hasek samla ihop sin egen utrustning. FOTO: Twitter

Klippet, som ni kan se här nedanför, visar hur målvaktshjälten samlar ihop sina gamla skydd och utrustning i en kundvagn.
”Dominik Hasek fick själv packa ihop allt i kundvagnar och köra i väg sakerna med sin egen bil”, skriver den upprörda journalisten Zdenek Janda på Twitter.

LÄS MER: Jaromir Jagrs två klockrena ord om framtiden som hela hockeyvärlden älskar: ”Snälla låt det hända”

”Riktigt sorgligt”

Hasek har även skänkt bort gamla matchtröjor, den ikoniska Vezina Trophy-pokalen och även Stanley Cup-ringar. Många tycker inte att det här är ovärdigt för en stor nationalhjälte som Dominik Hasek, se videon här nedanför.
”Det är som de säger: ’Den som inte respekterar historien respekterar inte sig själv…’ Handlar det här om ekonomi, innan hemma-VM? Det är svårt att reparera något sånt här”, skriver tjeckiske journalisten Janda.
”Videon där Dominik Hasek måste packa in allt i bilen själv och flytta på sina saker är riktigt sorglig”, skriver journalistkollegan Robert Sara på Twitter.

Det stämmer att Tjeckien står som värdland för hockey-VM nästa år. Tidigare år meddelade även tjeckiska ishockeyförbundet att Hall of Fame skulle stängas och att en virtuell variant kommer att upprättas samtidigt som man flyttar Hall of Fame-utställningen till en annan lokal.

Men vad som händer med Dominik Haseks minnessaker återstår att se.

Vad tycker du om den här behandlingen av Dominik Hasek? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: