Henrik Zetterberg i kontakt med SHL-klubben – uppriktiga orden om återkomst till svensk hockey

Han är en av svensk hockeys riktigt stora profiler.
Men frågan är om Henrik Zetterberg är på väg mot en återkomst till SHL?
– Vi ligger på en bra nivå nu, erkänner ”Zäta” för SportExpressen.

Det är få svenska hockeyspelare som kan mäta sig med Henrik Zetterbergs majestätiska meritlista. Sundsvallsonen har vunnit OS-guld, VM-guld, Stanley Cup och tilldelats en hel drös med individuella utmärkelser genom åren.

Zätas karriär

Hela 18 säsonger blev det i NHL, varav sex som lagkapten för Detroit Red Wings, och ”Zäta” gjorde sammanlagt 1 082 matcher och 960 poäng i världens bästa hockeyliga. I helgen återvände han till isen igen, fem år efter sin sista NHL-match för Detroit.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Zetterberg, hockey
230211 Tre kronor legends Henrik Zetterberg under ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0160

Zetterberg snörade på sig skridskorna återigen för att spela uppvisningsmatchen ”Game for Börje” och göra sin del för att skänka pengar till Börje Salmings ALS-stiftelse. Och de gamla takterna satt fortfarande i.
– Jag är ju nästan yngst i det här laget. Så jag måste nog göra det här så länge jag kan, haha. Jag har lite fördel än så länge, det var ju inte så längesen jag slutade. Det gäller att passa på medan man har ork, säger Zäta i Gävle till SportExpressen.

LÄS MER: Bianca Salmings chock efter mäktiga hyllningen till Börje – öppnar nu upp om tårarna: ”Pappa hade…”

SHL-comeback?

Den numera 42 år gamle Henrik Zetterberg lever ett helt nytt liv i dag som hockeypensionär, långt bort från isladorna faktiskt. Tillsammans med frun Emma Zetterberg driver de två restauranger i skånska Mölle och Båstad.
– Det är fullt upp! Jag är involverad i en massa olika grejer. Framför allt är det härligt att få vara hemma i Sverige nära familj och vänner, berättar han i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Zetterberg, hockey
220319 Icebreakers Henrik Zetterberg inför uppvisningsmatchen i ishockey mellan Icebreakers och Tre Kronor Legends den 19 mars 2022 i Timrå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0065

En pokal som Zetterberg aldrig fick vinna under karriären var SM-guld då han lämnade svensk hockey och favoritklubben Timrå redan 2002 som 21-åring. Men under vintern har Zäta ofta synts till på Timrå IK:s SHL-matcher i NHC Arena, 20 år efter avskedet till klubben i hans hjärta.

LÄS MER: Mikael Renberg avslöjar sanningen om den klassiska reklamfilmen med Börje Salming: ”Han skulle bara…”

Hockeylegendaren erkänner att han har en nära kontakt med Timrå men på frågan om han kan tänka sig en roll inom klubben så berättar han uppriktigt om sina känslor.
– Att göra något officiellt tar för mycket tid. Så vi ligger på en bra nivå nu. Det är mest kul att följa och stötta så gott jag kan, säger han till kvällstidningen.

Vill du se Henrik Zetterberg i svensk hockey igen? Dela artikeln och säg din åsikt!