Henrik Lundqvist visar återigen hela hockeyvärlden sitt stora hjärta efter vacker gest för 14-årige pojken

Henrik Lundqvist visar återigen hela hockeyvärlden sitt stora hjärta efter vacker gest för 14-årige pojken

Henrik Lundqvist tvingades avsluta karriären på grund av hjärtproblem.
I helgen fick han ett mycket känslosamt möte med en 14-årig pojke som gått igenom samma sak.
Då visade ”Henke” återigen sitt stora hjärta för hela hockeyvärlden.

Det var med stor sorg som Henrik Lundqvist tvingades avsluta hockeykarriären i förtid 2021. På grund av hjärtproblem kunde stormålvakten inte fortsätta spela i NHL längre och la skridskorna på hyllan för att sedan genomföra en hjärtoperation.

Henke i tv-rutan

Sedan dess har ”Henke” hållit sig kvar i NHL och blivit en tv-expert hos TNT där han får prata om världens bästa hockeyliga varje natt. Det stortrivs Lundqvist med men då och då blir han åter påmind om de tuffa hjärtproblemen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Lundqvist, NHL
Henrik Lundqvist öppnar upp om ett möte med en 14-åring som blev väldigt känslosamt. FOTO: Twitter

I helgen blev målvaktsikonen det på det mest vackra sättet. När han plötsligt träffade 14-årige Brennan Rosenberg i samband med Stanley Cup-finalen mellan Vegas Golden Knights och Florida Panthers.

LÄS MER: Henrik och Joel Lundqvists nya ärofyllda uppdrag efter karriärerna – de ska nu jobba tillsammans(!)

Speciella mötet

Brennan var på plats för att se sitt älskade Vegan Golden Knights när han oväntat nog ställdes öga mot öga med självaste Henrik Lundqvist. 14-åringen gick igenom två hjärtoperationer och har haft svensken som stor förebild under den jobbiga tiden.
– Jag var så ”starstruck”. Jag sa att han var en inspiration för mig, jag visade honom mitt hjärta. Jag frågade om en bild och han var supertrevlig, säger Brennan enligt nhl.com.

Artikeln fortsätter efter bilden.

14-åringen lyfte upp sin Golden Knights-tröja och visade stolt upp ärret för Lundqvist. Hans pappa Derek Rosenberg avslöjar att New York Rangers målvaktshjälte blev berörd och tog sig verkligen tid för Brennan.
– Han var väldigt snäll för att han hade bråttom till tv-sändningen, säger Derek i intervjun.

LÄS MER: Hjärtskärande bilderna på Dominik Hasek väcker starka känslor i hockeyvärlden: ”Ingen respekt”

Lundqvists ord

Henrik Lundqvist ställde upp på bilder och sa till pojken att han var stolt över honom som tagit sig igenom det här, se videon här nedanför.
– Han sa till mig att han hade gått igenom samma sak och att jag var en stor inspiration för honom under den tuffa tiden. Det var verkligen speciellt och jag såg att det blev oerhört känslosamt för hans pappa. Det blev ett mycket speciellt ögonblick för mig också, erkänner Henke själv i TNT-sändningen.

14-årige Brennan kan aldrig mer spela någon sport på grund av sina hjärtproblem men vill nu bli expertkommentator precis som Henrik Lundqvist. Han är helt galen i sport och mötet med svenske målvaktsikonen kommer han att leva länge på, erkänner pappan Derek.

Visst är Henrik Lundqvist en fantastisk förebild? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: