Henrik Lundqvist avslöjar tårarna efter beskedet att lämna New York Rangers: ”Extremt känslosamt”

15 säsonger i New York Rangers är över.
Och det var väldigt tufft att lämna, erkänner nu Henrik Lundqvist.
– Det har varit tårar och många samtal med familjen, säger han till SportExpressen.

Bara 23 år gammal flyttade Henrik Lundqvist till USA och New York sommaren 2005. Sedan dess har ”King Henrik” fullständigt erövrat staden och blivit en ikon i Madison Square Garden.

Henkes avsked

Han har utsetts till hela NHL:s bästa målvakt, burit New York Rangers hela vägen till Stanley Cup-final och slagit över 50 klubbrekord mellan stolparna. Det är få som har betytt så mycket för ett NHL-lag som Lundqvist gjort under hela 15 år i New York.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171215 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Los Angeles Kings den 15 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87570

Men i september kom det definitiva beskedet som rev upp en hel del känslor. Rangers valde att köpa ut ”Henke” från det sista året på kontraktet och därmed var den fina relationen över.

Någon månad senare stod det sedan klart att 38-åringen flyttar till rivallaget Washington Capitals istället. Vilket innebär att stjärnsvensken fortsätter i NHL ytterligare en säsong och får en sista chans att jaga drömmen om att vinna Stanley Cup.

Valde Capitals

Det var inget lätt beslut att ta. Men Capitals var det absolut bästa alternativet då Lundqvist vägrade att lägga ned karriären, han ville spela vidare i världens bästa hockeyliga.
– Washington var verkligen bästa alternativet. Ett spännande lag med många bra spelare och en bra tränare. Och sedan var det det praktiska. Det är nära New York. Våra barn kommer gå kvar i skola i New York, familjen blir kvar där. Men vi kommer ha en bostad i Washington också. Nu vet vi inte alls hur spelprogrammet kommer att se ut, så vi får ta det lite på uppstuds, berättar Henrik Lundqvist för SportExpressen.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Henke erkänner också att det var oerhört känslosamt att lämna Rangers efter så många år. Men att fansen har varit fantastiska mot honom och överöst med kärlek.
– Det kan jag säga, när allt hände för några veckor sedan, så fick jag sådan support och kärlek från så många håll att det var helt fantastiskt. Det var helt överväldigande att ta in det. Det var extremt känslosamt. Det var tårar, absolut, för både mig och familjen, säger han till kvällstidningen.

”Varit tårar”

De starka känslorna har framförallt varit glädje och tacksamhet till en fantastisk tid som varit i New York. Men där finns också en sorg över att allt är över nu.
– Det har varit tårar och många samtal med familjen. Sedan var detta Rangers beslut. Jag accepterar det. Men min kärlek till sporten gör att jag ville spela vidare och det kan ingen klandra mig för. Jag känner mig väldigt rakryggad i den här situationen och jag känner bara positiv energi från fansen i New York, säger han i intervjun. 

Nyligen publicerade Henrik Lundqvist en video på sig själv när han tränade i Washington Capitals-tröja. Och det kommer verkligen att ta sin tid att vänja sig vid den synen.

LÄS MER: Robin Figren avslöjar när Leif Boork bjöd på den allra mest oväntade sågningen i omklädningsrummet

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!