Robin Figren avslöjar när Leif Boork bjöd på den allra mest oväntade sågningen i omklädningsrummet

Leif Boork är en av de mest frispråkiga i svensk hockey.
Nu avslöjar Robin Figren när veterantränaren stod för en brutalt rolig sågning.
– Han sa att han var duktig på att byta…, säger ”Figge” i senaste avsnittet av podden ”Släpp Sargen”.

Han har tränat hockeylag sedan slutet på 60-talet och Leif Boork har gjort det mesta som går att göra inom svensk hockey. Han har tränat Sveriges herrlandslag och Sveriges damlandslag, även Norges herrlandslag och en hel del klubbar på högsta nivå.

Boorks sågning

Framförallt är han känd som en av de mest frispråkiga inom hockey-Sverige och räds aldrig för att säga vad han tycker. Även om det kan förarga honom så säger han alltid som det är.

Leif Boork, hockey
180112 Förbundskapten Leif Boork under en presskonferens där Sveriges trupp till OS i ishockey för damer presenteras den 12 januari 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Så därför kan vi räkna med att en hel del sågningar har skickats från Herr Boork till spelare genom åren. Nu delar SHL-profilen Robin Figren med sig av sin allra bästa tränarsågning – från just Boork.

Figren avslöjar

Figren gör hockeypodden ”Släpp Sargen” tillsammans med Niclas Norlindh och ett av de mest populära inslagen är ”Figge avslöjar”. I det senaste avsnittet av succépodden avslöjar Figren den allra roligaste tränarsågningen som han har hört under sin hockeykarriär.

Robin Figren, SHL
190223 HV71:s Robin Figren deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och HV71 den 23 februari 2019 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Då legendariske Linköpingspelaren Sebastian Karlsson åkte på den mest oväntade sågningen av Leif Boork. Eller om det är en hyllning…
– Jag vet att Leif Boork gick igenom med spelarna vad de hade för goda kvaliteter och då vet jag att han förklarade för ”Sebbe” (Sebastian Karlsson) att han var duktig på att byta, berättar Figren i podden.
– Alltså han menade säkert gott. Han menade säkert att han bytte i rätt tid eller åkte till båset eller något sådant där, men om det var det bästa han kunde hitta… Ja, då blir det väl nästan en sågning på något sätt.

”Bra på byta”

Frågan är om någon hockeyspelare vill bli känd för att man är bra på att byta.
– Det känns inte som att man får en lön på 5 miljoner dollar per säsong för att man är bra på att byta, säger Figren skämtsamt.

I podden berättar även Figge om den värsta sågningen han själv åkt på – och Norlindh drar dessutom en klockren anekdot på ämnet om den legendariske tränarprofilen Lasse Falk.

LÄS MER: Expertens toksågning av svensk hockey och SHL – efter Tre Kronor-förlusten: ”Jag blir orolig…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!