Henkes känslosamma ord till sin bror Joel Lundqvist efter tårfyllda avskedet till Frölunda: ”Jag är…”

Hela Scandinavium tog farväl av Joel Lundqvist på söndagen.
Tvillingbrodern Henrik Lundqvist tog också tillfället i akt med en känslosam hyllning i sociala medier.
”Jag är stolt, brorsan, skriver Henke på Instagram.

41 år gammal är nu en av SHL:s mäktigaste hockeykarriärer över när Joel Lundqvist på söndagen tog ett tårfyllt farväl av Frölunda och Scandinavium. Frölunda förlorade semifinalen på hemmaplan mot Växjö Lakers och tvingades därmed lämna SM-slutspelet.

Lundqvist slutar

Vilket innebar slutet för ”Kaptenernas kapten” och en av klubbens allra största spelarikoner någonsin. Inte många ögonen var torra i Göteborg när Lundqvist, som för dagen var avstängd, klev ut på isen efter förlusten och tog emot publikens stora hyllningar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, Frölunda, SHL
230410 Frölundas Joel Lundqvist hyllas efter semifinal sex i SHL mellan Frölunda och Växjö den 10 april 2023 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0461

Joel Lundqvist tackade först Växjö-spelarna och ställde sig sedan framför hemmapubliken medan lagkamraterna i Frölunda stod uppradade bakom och trummade med klubborna på isen. Det blev hela 20 säsonger i Frölunda och 14 av dem som lagkapten.

LÄS MER: Roger Rönnbergs tårar efter tunga förlusten – hjärtskärande orden om Joel Lundqvist: ”Så jäkla besviken”

Henkes hyllning

Många ville hylla 41-åringen efter avskedet till hockeykarriären.
”Frölunda är inte Frölunda utan Joel Lundqvist. Grattis till en fantastisk karriär kaptenernas kapten!”, skriver New York Rangers-spelaren Anton Blidh på Instagram.
”Tunga bilder från Scandinavium. Min kapten”, skriver förre Frölunda-lagkamraten Robin Figren.
”Joel Lundkvist, så mycket mer än det ni ser på isen. Jag önskar att alla Sveriges hockeyspelare någon gång hade fått möjligheten att ledsagas av denna sanna ledare både på och utanför isen. Det hade resulterat i bättre spelare och ännu bättre människor”, skriver tidigare Frölunda-spelaren Elias Fälth.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Lundqvist, Frölunda, SHL
221228 Henrik Lundqvist hyllas innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Rögle den 28 december 2022 i Göteborg . Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN / COP 314 / MI0394

Men den största hyllningen och den mest känslosamma kom sedan från tvillingbrodern Henrik Lundqvist. Den förre Frölunda- och New York Rangers-målvakten tvingades ge upp sin framgångsrika hockeykarriär på grund av hjärtproblem för två år sedan och vet precis hur det här känns.

LÄS MER: Erik Karlsson nådde magiska drömgränsen i natt – första spelaren att lyckas på över 30(!) år: ”Speciellt”

”Henke” gick ut i sociala medier för att skicka några väl valda ord till sin bror Joel.
”Grattis till en fantastisk karriär, brorsan! Jag är så stolt över allt du har åstadkommit. Välkommen till ett nytt kapitel i livet”, skriver han från andra sidan Atlanten.

Kommer du att sakna Joel Lundqvist på isen? Dela artikeln och säg din åsikt!

Henkes ord: