Här står NHL-profilen för det sämsta uttalet av svenska staden – Henke tror knappt att det är sant: ”Nej! Nej!”

En NHL-studio pratade om svensken Pontus Holmberg.
Då kunde Henrik Lundqvist bara skratta åt profilen Paul Bissonnettes svenska uttal.

Henrik Lundqvist är en av den moderna NHL-erans bästa målvakter någonsin. Han var ansiktet utåt för New York Rangers under 15 år, och har alltid varit en av de mest omtyckta spelarna inom hockey. Lundqvist är helt enkelt omöjlig att ogilla, och det var inte så förvånande att han skulle jobba inom tv efter karriären.

Succé i tv

Lundqvist har gjort succé som expert i Nordamerika sedan beskedet om att han avslutar karriären. Han jobbar främst med sändningar från Madison Square Garden-nätverket, men hoppar ibland även in i TNT:s studio. Och där sitter en hel del välkända namn.

I tv-kanalens panel sitter ibland självaste Wayne Gretzky, och ständiga gäster är den förre spelaren och numera välkända profilen Paul Bissonnette, och även Sverige-dödaren Anson Carter. Den förre storspelaren Rick Tocchet har även han varit en återkommande panelmedlem, men då han nu är huvudtränare i Vancouver Canucks, så hoppade Lundqvist in i studion under onsdagskvällen, lokal tid, och då blev det skrattfest direkt.

LÄS MER: Beskedet om Zlatan som alla älskar: Har tagit ett stort steg mot comeback – här är nya datumet han siktar på

Horribla uttalet

Studion diskuterade Toronto-spelaren Pontus Holmberg, och Paul Bissonnette skulle då ge en liten sammanfattning av hans karriär hittills. Holmberg gjorde succé med Växjö Lakers i SHL för några år sedan, och när Bissonnette skulle förklara detta blev det rejält fel. Växjö är inte det lättaste ordet att uttala om man inte är svensk, och det fick Bissonnette uppleva. Han misslyckades totalt, vilket fick Henrik Lundqvist att tokskratta.

Studiomedlemmarna hånade Bissonnette och menade att han inte ens var nära med sitt uttal, och Lundqvist kunde bara skratta åt eländet. I samma sändning så bjöd Lundqvist och Bissonnette dessutom på en uppvisning, då duon framträdde en låt för att hylla Rick Tocchet, som alltså lämnat studion för att träna bland andra Elias Pettersson i Canucks.

LÄS MER: Här återförenas legendariska duon Arne Hegerfors och Ankan Parmström – och bjuder på galen underhållning