Här står hockeyallsvenska domarna för årets knäppaste intervju – kan inte hålla sig för skratt

André Hiljanen och Johan Nordlöf hade precis dömt klart det hockeyallsvenska mötet mellan Björklöven och Modo.
Då bjöd domarna på årets kanske mest klockrena intervju.

Klassikermötet, och toppmötet, mellan Björklöven och Modo slutade 3–0 till hemmalaget, som därmed befäste positionen som serieledare i hockeyallsvenskan. Men efter matchen var det någonting annat som hockey-Sverige pratade om.

Klockrena intervjun

Hockeyallsvenskan har nämligen, på sin hemsida, efter varje match en kommentar från domaren där det berättas om matchen från deras synvinkel. Efter toppmatchen i Umeå valde huvuddomarna André Hiljanen och Johan Nordlöf att skoja till det lite.

190317 Domaren Johan Nordlöf under ishockeymatchen i den Hockeyallsvenska finalen mellan Oskarshamn och AIK den 17 mars 2019 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

André Hiljanen svarar koncist och bra på frågorna – vilket är en bedrift med tanke på att domarkollegan Johan Nordlöf, enligt kommentarer på Twitter, valde att göra om sin röst under intervjun. Bland annat så skriver användare att det låter som att det är Vanheden från Jönssonligan som gör intervjun.

Stora hyllningen

Domare Hiljanen svarar dock med bravur, på frågan vad han har att säga om ”dagens tuppfäktning”.

– Det är ju en trevlig tillställning, bra stämning på läktaren och på spelarna som smittar av sig, svarar Hiljanen.

Foto: Skärmdump/Twitter

Domaren passar även på att hylla sin, och sina kollegors, egen insats.

– Jag tycker teamet har en fantastisk kommunikation och det är bra tempo i nedsläppen så vi får bra tempo i matchen, säger han.

Se klippet här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!