Här rånar han forwardsstjärnan på solklart mål – med årets absolut sjukaste räddning

Andrej Vasilevskij var tillbaka efter en månads långt uppehåll.
Då stod ryssen för en helt galen insats.
Tampa-målvakten såg till att laget kunde besegra Toronto – och stod för vad kan vara årets sjukaste räddning i NHL.

Tampa Bay Lightning är ett av NHL:s absolut starkaste lag. Florida-organisationen leder den östra konferensen och har utvecklats till en av de främsta kandidaterna till Stanley Cup.

Vasilevskij tillbaka

En stor del i framgången har varit lagets stora målproduktion, men även försvarsspelet har varit stabilt. Till nattens match mot Toronto fick man dessutom tillbaka en viktig pjäs.

Den ryske målvakten Andrej Vasilevskij har varit borta i en månad på grund av en bruten fot men gjorde comeback mot William Nylanders Maple Leafs.

Efter att kanadensarna tagit ledningen såg Toronto, med Victor Hedman i laguppställningen, till att vända och vinna med 4-1.

Årets räddning

Men det var inte någon offensiv prestation som skulle stjäla rubrikerna. Det var Vasilveskij, som stod för en helgalen aktion.

I inledningen av den trejde perioden fick Toronto-forwarden Patrick Marleau chansen att reducera matchen och de allra flesta hade redan skrivit in målet i protokollet.

Vasilevskij, däremot, ville annat och kunde liggandes på mage lyfta upp ett ben och rädda pucken på mållinjen.

”Sjukaste jag sett”

Efter matchen hyllades han stort av Hedman, som inte sett någonting liknande på väldigt länge.
– Ja, det är bland det sjukaste jag sett, säger den svenske backstjärnan till Sportbladet och fortsätter:
– Vi spelade inte vår bästa hockey, men världens bäste målvakt stal matchen åt oss. Det var framförallt ett numerärt underläge i mitten av andra perioden när det såg ut som han var en pjäs i ett tv-spel. De bara sköt och sköt och på något sätt räddade han allt.

Vasievskij räddade 48 skott och tangerade därmed klubbrekordet samt satte ett nytt personligt rekord i NHL.

William Nylander hade en tung kväll och låg bland annat bakom ett jobbigt pucktapp i mittzon som bäddade för Tampas kvittering.

Tampa drygar i och med segern i toppmötet ut sin ledning i Atlantic Division till åtta poäng.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/SGKe6WP_ffQ32KbUg6os0DvZhb650BPMgEU7xVV2bqawrkEPz8VtaLdCrIPDbYQN?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Jacob Josefson om skräckskadan: Skridsko förstörde urinröret

Sjuka siffrorna – så överlägsen är Elias Pettersson i NHL: ”Så stor man kan bli”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);