Jacob Josefson om skräckskadan: Skridsko förstörde urinröret

Jacob Josefson skadade sig mot Frölunda efter att ha fått en skridsko i skrevet.
Det visade sig att urinröret hade gått sönder.
Nu berättar han om den otäcka händelsen som höll honom borta från isen.

Jacob Josefson lämnade Buffalo och NHL för en flytt hem till Stockholm i somras. Forwarden har varit en av Djurgårdens absolut viktigaste spelare under hösten, men den 15 november fick det ett abrupt slut.

”Höll på att spy”

I matchen mot Frölunda på Hovet, i en närkamp med Joel Lundqvist, landade Josefson på forwardens skridsko. Han lämnade isen, till synes oskadd, och kom tillbaka.

 

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Josefson spelade vidare under matchen men lite senare tvingades han avbryta. Det bar istället iväg direkt till akuten.
– Skridskon träffade ”mellangården”, eller vad man säger. Jag åkte till båset och hade ont. Men smärta har man ju känt tidigare, tänkte jag. Jag klarade av att spela hela andra perioden, säger han till Sportbladet och fortsätter:
– Men jag var lite sen ut till tredje perioden eftersom jag hade gjort några kontroller. Men då åkte jag bara till mittcirkeln för att ta tekningen, tog sedan några snabba skär men höll på att spy för att det gjorde så otroligt ont. Det var bara att åka till akuten.

På akuten visade det sig att Josefson, som stått för 20 poäng på 17 matcher i Djurgården, fått en minst sagt otäck skada.

Josefsons skräckskada

Skridskon hade förstört urinröret och stjärnan tvingades till att använda kateter.

Foto Tomi Hänninen/Bildbyrån

Veckorna efter tvingades Josefson ligga hemma och vila, utan att få anstränga sig.
– Jag har inte fått svettas eller ens lyfta något. Jag har inte kunnat gå på toaletten och har bara legat på soffan i tre veckor. De värsta dagarna i mitt liv, säger han till Sportbladet.

Under denna veckan har forwarden kunnat återgå till normal träningsmängd, bortsett från full kontakt i närkamper.

Djurgården spelar sin nästa match i SHL hemma mot HV71 den 19 december.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Här lurar Rasmus Dahlin skjortan av en hel NHL-femma – på 19 sekunder

Storstjärnan uppges lämna SHL-klubben – redan skrivit på för nytt lag

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);