Här lurar Rasmus Dahlin skjortan av en hel NHL-femma – på 19 sekunder

Att ta pucken från Rasmus Dahlin är inte det lättaste.
Fråga bara Los Angeles Kings, som i natt fick sig en rejäl åktur.
Den svenske supertalangen lurade av en hel femma – i ett och samma byte.

Rasmus Dahlin har fått en smakstart på NHL-karriären. Buffalo har varit ett av höstens absolut bästa lag och fått en rejäl nystart efter förra årets fiasko.

Stark inledning i NHL

Dahlin, som gick etta i draften som den blott andra svensken någonsin, har inlett starkt. På 31 matcher har backen stått för 14 poäng och bjudit på en och annan delikatess.

Foto: Jonas Dagson/TT Nyhetsbyrån

I natt ställdes Sabres mot krislaget Los Angeles Kings på hemmais och såg efter förlängning till att vinna matchen med 4-3. Därmed återfinns laget nu på tredjeplats i den östra konferensen,

Redan i Frölunda visade 18-åringen från Trollhättan upp sin skickliga skridskoåkning och i natt var det Kings-spelarna som skulle få känna på det i realtid.

Dahlin gick poänglös från matchen, men skulle i stället bjuda fansen på en enastående individuell insats.

Dahlins soloshow

Från egen zon tog Dahlin pucken och åkte runt och förbi en hel femma, trots hård uppvaktning från flera spelare.

Kolla bara in det här:

Från experthåll hyllas han efter sin soloräd.
– Han har fått självförtroendet att vilja förändra matcherna. Det handlar inte om att han inte vill använda sina lagkamrater utan snarare att han inser vilka kvalitéer han har, säger MSG Networks expert Brian Duff i TV-sändningen.

Flera svenskpoäng

Det var inte endast i en situation som Dahlin visade upp sin skicklighet. Under matchens gång gjorde han Kings-försvaret oroliga gång på gång och stod för flera fina individuella insatser.

Glädjande för svenska ögon var att Lawrence Pilut ordnade en ny assist samtidigt som Johan Larsson gjorde ett mål för Buffalo. Även LA Kings Adrian Kempe hamnade i målprotokollet

Natten till fredag ställs Buffalo mot Oliver Ekman Larssons Arizona för att i helgen ta sig an de regerande mästarna Washington Capitals på bortais.

Det återstår att se om Rasmus Dahlin bjuder på nya trollkonster då.

Dela för att hylla supertalangen Rasmus Dahlin!

LÄS MER: Elias Petterssons rekordnotering i natt – bäst i ligan på 25(!) år

William Nylanders jättesuccé: Utsedd till matchens lirare efter showen