Elias Petterssons nya rekordnotering i natt – bäst i ligan på 25(!) år

Ingenting verkar kunna stoppa Elias Pettersson i NHL.
I natt stod han för två nya poäng, och slog till med en ny rekordnotering.
Svensken är den första rookien att nå 32 poäng på 27 matcher på 25 år.

Vancouver är tillbaka på vinnarspåret efter en tung period. Mycket av det kan man tacka Elias Pettersson för.

Nya Pettersson-poäng

I helgen stod svensken för otroliga fem poäng i segermatchen mot St Louis. I natt var svensken i farten igen när Canucks ställdes mot Columbus Blue Jackets.

Columbus höll sin 1-0 ledning från den första perioden till inledningen av den tredje. Men då växlade Vancouver upp.

Pettersson passade fram nyförvärvet från Toronto Josh Leivo till kvitteringspucken för att själv med tre minuter kvar spräcka målnollan.

Målet var kanske inte det snyggaste i Elias Petterssons karriär, men på en skottretur höll han sig framme och lyckades få pucken på sig för att gå in i mål.
– Det var ett av mina turligare mål, men jag tar det. Det hjälpte oss att ta två poäng och det är det enda som betyder något. Vi hittade ett sätt att vinna, säger Pettersson efter matchen.

Ny rekordnotering

Elias Petterssons två poäng innebär även att han spräckte en ny rekordnotering.

Svensken har nu gjort 32 poäng på sina första 27 matcher, en notering som inte nåtts på 25(!) år.

Den förre spelaren som lyckades med bedriften var Alexei Yashin under säsongen 1993/1994 i Ottawa Senators.

Alexander Edler blev också med poäng i matchen efter att ha tagit upp en andraassist på Petterssons mål.

Tre raka segrar

Vancouver har hittat tillbaka på vinnarspåret och har efter segern i natt tagit tre raka segrar. För Elias Pettersson och Canucks väntar Nashville på bortaplan natten till fredag för att sedan röra sig hemåt för fem raka hemmamatcher.

Det återstår att se huruvida Elias Pettersson fortsätter med sin otroliga poängproduktion då.

Dela för att hylla Elias Pettersson!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/SGKe6WP_ffQ32KbUg6os0DvZhb650BPMgEU7xVV2bqawrkEPz8VtaLdCrIPDbYQN?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]