Här förvandlas NHL-svensken till rena rama Zlatan Ibrahimovic i natt – och bjuder på äkta hockeygodis

Här förvandlas NHL-svensken till rena rama Zlatan Ibrahimovic i natt – och bjuder på äkta hockeygodis

Nashville Predators har haft det tungt.
Men Calle Järnkrok har minst sagt hittat formen.
Efter att ha gjort fyra poäng senast gjorde han i natt ett sanslöst konstmål.

Nashville Predators har på pappret ett betydligt bättre lag än det man visar upp på isen, och så har det varit under de senaste säsongerna. Alla tycks överens om att gruppen bör vinna fler hockeymatcher än man faktiskt gör, och få av lagets tilltänkta stjärnor har kommit upp i den nivå som förväntas.

Plötslig succé

Det är i stort sett bara Filip Forsberg som fått mer än godkänt under den här säsongen, och det har lett till stora spekulationer kring att rejäla förändringar kan komma att ske i spelartruppen. Lagets general manager har i stort sett gått ut och sagt att det bara är fyra spelare – Filip Forsberg inkluderad – som är helt säkra från att bytas bort från laget, och det verkar ha gett eld i baken hos en del.

Foto: Viafree

Calle Järnkrok, bland annat, som efter en svag start på säsongen verkligen tycks ha hittat formen, och verkar spela sin livs hockey plötsligt. Senast, mot mästarna Tampa Bay Lightning, så gjorde den 29-årige svensken för första gången i sin långa NHL-karriär fyra poäng i en och samma match, då han stod för ett mål och tre assist i under de totalt 14 minuter han var på isen.

Konstmålet i natt

Och i natt visade han att det inte var någon slump med två nya poäng mot Florida Panthers. Järnkrok gjorde själv målet som betydde 1-1 – och frågan är om han gjort något snyggare i karriären förut. Svensken fick en hård passning i slottet och förvandlades plötsligt till rena rama Zlatan då han kickade pucken upp i luften. I samma sekvens så svingade svensken till med klubban i luften och träffade pucken på volley – och den letade sig hela vägen in i mål.

Efteråt medgav att han aldrig gjort något liknande förut, men gladde sig mest åt lagets nya vinst.

– Inte lika bra som senast, mot Tampa. Vi gav bort lite mycket men till sist säkrade vi två poäng. Vi har två segrar i rad nu och det känns riktigt bra att vinna hockeymatcher igen, säger Järnkrok.

Foto: Viafree

Tränaren John Hynes fick frågor om Calle Järnkrok efteråt, och vad som egentligen ändrats i hans spel då han plötsligt vräker in poäng.

– Calle har alltid varit en väldigt noggrann spelare och inför säsongen trodde vi verkligen att han skulle få ett lyft och ett bra offensivt år. Det är kul att se att han blir belönad när han får chanserna, och jag skulle säga att han är en poängspelare när han får möjligheterna, säger han.

SE HIGHLIGHTS HÄR:

LÄS MER: Oskar Lindbloms underbara revansch i natt – gav bästa möjliga svar på tal efter tränarens stenhårda drag

Få våra nyhetsbrev!