Här chockar storstjärnan John Klingberg hela NHL – med att ta ett vilt slagsmål mot svensken(!)

Här chockar storstjärnan John Klingberg hela NHL – med att ta ett vilt slagsmål mot svensken(!)

Han hade aldrig tagit en fight i NHL förut.
Men i dag tappade John Klingberg humöret och kastade handskarna – mot en svensk.

John Klingberg och Patric Hörnqvist har bägge varit extremt viktiga för sina respektive lag den här säsongen, och är väldigt omtyckta i sina organisationer. Klingberg har länge varit en av hela NHL:s bästa offensiva backar i sitt Dallas Stars, men har sedan den förra säsongen tagit ytterligare kliv i sin utveckling, och framför allt är det poängproduktionen som förbättrats.

Svenska bråket

Hörnqvist var omtyckt i omklädningsrummet i Pittsburgh Penguins, men trejdades i somras bort till Florida Panthers – där han hittills har gjort braksuccé. Svensken har hyllats för sina ledaregenskaper både på och vid sidan av isen, och har dessutom nästan snittat en poäng per match.

Foto: Viafree

I natt möttes de båda svenska storstjärnorna – och då fick vi se någonting så ovanligt som ett helsvenskt slagsmål. Med bara minuter kvar av den andra perioden, och ställningen 1-1, så blev spelet avblåst framför Dallas målbur när Hörnqvist och Klingberg plötsligt började gruffa med varandra.

Blev utspelade

Snabbt så tappade de båda spelarna känslorna helt – och svingade sina knytnävar mot varandra. Flera slag träffade, men för John Klingberg var det blott det första slagsmålet i Nordamerika. Patric Hörnqvist har dock varit i liknande situationer förut – och det märktes då han kunde dra Klingbergs tröja över huvudet på honom, och därefter avstyrdes bråket.

Foto: Viafree

Slagsmålet kom efter en period där Stars var totalt utspelade – och efteråt menade Klingberg att det var en anledning till slagsmålet.

– Självklart så var det en anledning. Det gick för långt och jag kände att vi kanske behövde en förändring. Jag försökte bara göra något annorlunda. Varför det hände? Jag tror att det bara handlade om att han väldigt gärna ville in framför mål, och jag försökte hålla fast honom, säger Klingberg.

SE FAJTEN HÄR:

LÄS MER: Hela Nordamerika skrattar nu åt bilderna på svenske supertalangen – efter vilda slagsmålet i natt

Få våra nyhetsbrev!