Här avslöjas Henrik Lundqvists helt nya jobb i NHL – med tokmäktig hyllningsvideo: ”Det här är hemma”

Tidigare i år åkte tröjan upp i taket på Madison Square Garden.
Nu får Henrik Lundqvist ett nytt jobb inom New York Rangers.
Det hela avslöjas dessutom – med årets mäktigaste video.

Henrik Lundqvist är utan tvekan en av de största spelarna i New York Rangers historia. Målvakten gjorde 15 säsonger på Manhattan och tidigare i år fick han sin tröja hissad i Madison Square Garden, och hans tröjnummer pensionerades således samtidigt.

Helt nya jobbet

Sedan dess har Lundqvist tagit det lugnt, och han har inte varit helt klar med vad han vill göra i framtiden. Förra säsongen var han med i amerikansk tv i samband med framför allt Rangers matcher, och hyllades då för sin karisma och kunskap framför kameran.

Foto: Twitter

Men nu står det klart vad som väntar för Henrik Lundqvist härnäst. På torsdagen lade Rangers plötsligt ut en tokmäktig video på Lundqvists största höjdpunkter på sociala medier, samtidigt som han själv pratar om betydelsen av ”hemmet”. Det visar sig att Lundqvist fått ett helt skräddarsytt, nytt jobb för MSG Sport och Madison Square Garden Entertainment Corp, där han ska stötta de båda bolagens affärverksamheter.

”Är alltid en Ranger”

På pappret en något luddig arbetsbeskrivning, men hans officiella titel blir ambassadör. 

– Jag är alltid en Ranger i mitt hjärta, och Madison Square Garden är mitt hem. Jag är överlycklig över att få den här chansen, säger Lundqvist till Rangers hemsida.

Foto: Twitter

För New York Rangers var det aldrig några tveksamheter huruvida man ville ta in Lundqvist i organisationen igen.

– Henrik Lundqvist har alltid varit en exemplarisk representant för Rangers, både på och vid sidan av isen. Nu får han chansen att utnyttja sin passion för sporten och underhållning, men även staden som han älskar så innerligt, säger James L. Dolan, ordförande för MSG Sports.

LÄS MER: SHL-profilens stora rädsla för Jaromir Jagr – efter förbjudna gesten mot ikonen: ”Hoppas han inte vet”