Här avgör Kim Tallberg för Tingsryd mot Troja med galen straff

Derbyt mellan Tingsryd och Troja Ljungby gick till straffläggning.
Då grundlurade hemmalagets Kim Tallberg målvakten med en makalös straff.

Säsongens första Kronobergsderby i HockeyAllsvenskan vanns av Troja Ljungby med komfortabla 3-0. Så när lagen möttes i går var det ett revanschsuget Tingsryd som klev ut på isen.

Och det började bra, Hannes Johansson gav Tingsryd ledningen redan efter fyra minuter. I början av andra utökade sedan Kim Tallberg till 2-0.

Länge såg det ut som att det skulle bli en enkel hemmaseger, men med sju minuter kvar reducerade Troja genom Mattias Åkesson och bara två minuter senare sköt Jonatan Nielsen in kvitteringen till 2-2. Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar.

Då klev Kim Tallberg fram och avgjorde med säsongens fräckaste straff.

Här avgör han derbyt med en superstraff:

DELA inlägget på Facebook om du tycker att det var en cool straff!

”Han visste inte vad han gjorde”

Tingsryds tränare Magnus Sundqvist häpnades av straffen och säger att Tallberg knappt visste vad han gjorde.
–  Herregud. Jag tror att han själv sa att han inte visste vad han gjorde. Han är het just nu. Jag tyckte att han hade förtjänat straffen och det lyckades idag, säger tränaren till P4 Kronoberg.

Tallbergs fräcka straff gör att Tingsryd nu bara är fyra poäng ifrån topp åtta och playoff-kval. Men hemmalagets tränare är lite besviken att laget inte lyckades knipa alla tre poäng.
– Jätteskönt. Innan matchen tar vi två poäng alla dagar i veckan här i Ljungby. Som matchen gestaltades är jag sur över att vi inte fick tre poäng, men det här är hockey och vi möter ett bra, krigande lag. Så det är inget att snacka om det, säger han.

För Troja Ljungby fortsätter kräftgången och förlusten var lagets sjätte raka.