Här är rejäla monstertacklingen från Douglas Murray som utsetts till en av de bästa någonsin

.

Under sina nio säsonger i NHL var Douglas Murray känd som en av ligans hårdaste spelare.
När man ser den här överkörningen av Pierre-Marc Bouchard, som utsetts till den näst bästa Sharkstacklingen någonsin, kan man verkligen förstå varför.

Douglas Murray, 39, debuterade i NHL säsongen 2005/06 och redan från start visade att han inte är någon ”chicken swede”. Snarare tvärtom.

Totalt blev det nio säsonger, och 518 matcher, i världens bästa hockeyliga för den svenske backbjässen, och hans stenhårda tacklingar har många motståndare fått känna på. En som definitivt aldrig kommer att glömma tacklingsmaskinen från Stockholm är Pierre-Marc Bouchard, som efter elva säsonger i NHL avslutade karriären i schweiziska ligan för två år sedan.

Douglas Murray demolerade

Bouchard och hans Minnesota Wild var på besök i San Jose i mars 2008 och matchen gick till förlängning. Då tog Boucard in pucken i offensiv zon, droppade till en lagkamrat och sedan small det. Murray hade tagit några skär upp i banan och fullständigt demolerat Minnesotacentern, som föll handlöst ner i isen.

När sajten Bleacherreport.com för några år sedan rankade de bästa tacklingarna genom tiderna av Sharksspelare hamnade Murrays överkörning av Bouchard på andra plats.

Se stenhårda tacklingen här:

Dela artikeln om du också älskar Douglas Murrays tacklingar!

LÄS MER: Fyra gånger Douglas Murray fullständigt demolerade landsmännen i NHL

När Douglas Murray bestämde sig för att knäcka NHL-busen – och gick karriärens tuffaste fight