Här åker svensken på läskiga tacklingen av busen – kan stängas av efter matchstraffet

Här åker svensken på läskiga tacklingen av busen – kan stängas av efter matchstraffet

.

Oskar Sundqvist har fått ta några rejäla smällar under säsongen.
I natt åkte svensken på en ful smäll och föll handlöst in i sargen efter en tackling av Edmontons Milan Lucic.
Bruins-spelaren fick en femminutersutvisning och ett följande matchstraff, och strax efter matchen gav Oskar Sundqvist besked om sitt mående.

Oskar Sundqvist är inne på sin första hela säsong i NHL. Centern gör sitt andra år i St Louis Blues organisation och de senaste månaderna har kantats av stenhårda smällar.

Otäck smäll på Oskar Sundqvist

Redan på försäsongen åkte 24-åringen på en vidrig smäll av Washingtons buse Tom Wilson, som fick 20 matchers avstängning för tilltaget. Sundqvist åkte på en axelskada, hjärnskakning och skärsår i ansiktet.

I natt fanns Sundqvist med på isen när St Louis ställdes mot Edmonton Oilers hemma i Enterprise Center. Och än en gång skulle svensken falla offer för en ful smäll.

Matchstraff för Lucic

Med bara fem minuter kvar av matchen. i ledning med 6-2, satte Milan Lucic in en ful tackling i ryggen på Sundqvist som föll handlöst in i sargen.

Svensken blev liggandes på isen men kunde efter några sekunder själv ta sig av isen. Lucic åkte på en femminutersutvisning för crosschecking och ett efterföljande matchstraff.

Det återstår nu att se huruvida NHL:s Department of Player Safety kommer granska situationen, någonting som kan leda till böter eller avstängning för Lucic om han fälls för tacklingen.

Sundqvist: ”Mår helt okej”

Sundqvist har stått för totalt 28 poäng på 65 matcher och mot Edmonton blev det två assist. Efter matchen gav han lugnande besked.
– Jag mår väl helt okej. Överkroppen är lite stel just nu, men vi får väl se hur jag mår i morgon, säger han till SportExpressen.

St Louis vann matchen med 7-2 och befäster sin plats över slutspelsstrecket. Det återstår att se huruvida Sundqvist finns med i de nästföljande matcherna mot Detroit och Tampa.

Se situationen i spelaren nedan:

LÄS MER: Nicklas Bäckströms historiska bedrift i natt – nådde ny mäktig milstolpe

Nya miljonregnet över Elias Pettersson – efter historiska insatsen i natt