Hånen mot Henrik Lundqvist för detaljen på sportbilen – som fick honom att köra direkt tillbaka till bilhandlaren

Hånen mot Henrik Lundqvist för detaljen på sportbilen – som fick honom att köra direkt tillbaka till bilhandlaren

Henrik Lundqvist hade precis fått sin splitternya Lamborghini.
Men en detalj fick lagkamraterna att bryta ut i asgarv.
Då fanns det inget annat att göra för ”Henke” än att åka direkt tillbaka till bilhandlaren.

Henrik Lundqvist är numera pensionerad och expert i tv, men hans gärning för New York Rangers i NHL kommer aldrig att glömmas bort. Under drygt 15 år var Lundqvist en av världens absolut bästa målvakter, och under alla år var han ansiktet utåt för Rangers organisation. Att säga att Lundqvist var en publikfavorit är en rejäl underdrift, och det var också vad som gav honom smeknamnet ”King Henrik”.

Henkes drag

Henrik Lundqvist var inte bara skicklig på isen. Han var en ledare för sitt lag, och en förebild för de yngre. Alla som spelat med Lundqvist kan intyga om vilka insatser han gjorde för lagsammanhållningen, och hur viktig han var för vinnarmentaliteten i klubben. Och det ledde till ett riktigt sammansvetsat lag, oavsett vilket år det gällde.

– Vi umgicks alltid, allihopa. Vi gjorde allting tillsammans, säger den förre NHL-spelaren Brian Boyle, som spelade i Rangers från 2009 till 2014.

171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Boyle menar även att det var en hel del skojbråk och hyss mellan spelarna i Rangers, och minns särskilt tillbaka på den gången som Henrik Lundqvist hade köpt en splitterny Lamborghini, men någonting var lite udda med den.

– Henrik hade precis köpt en Lamborghini, och han hade specialdesignat den. Han säger att han inte hade bett företaget att göra det, men när han dyker upp… Lamborghini har ju ett speciellt typsnitt på baksidan, men när vi går på träning så såg vi vad Henke hade gjort, säger Boyle.

LÄS MER: När Henke fick hela hockeyvärlden att garva med fem helsköna ord – efter karriärens ondaste räddning

Tvingades ändra

Det udda med just Lundqvists Lamborghini? I stället för den klassiska texten på baksidan så stod det, med samma typsnitt, Henkes efternamn.

– Killen var tvungen att dubbelkolla att han såg rätt, men då såg han det: Det stod inte ”Lamborghini”, utan det stod ”Lundqvist”. Direkt så åkte den vita hockeytejpen fram från omklädningsrummet!, säger Boyle.

190510 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden looks dejected after the 2-2 goal during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Czech Republic and Sweden on May 10, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Lagkompisarna kunde såklart inte hålla sig från att håna Henrik Lundqvist – och det hela slutade med att han var tvungen att åka tillbaka till bilhandlaren för att åtgärda sitt ”misstag”.

– Vi tryckte på tejpen på varje bil, och så skrev vi våra egna namn på våra bilar. När vi åkte förbi Hank så tutade alla och så pekade vi bak på våra namn. Henrik kom in dagen efter och sa direkt: ”Hur kommer det sig att alla retar mig hela tiden?”. Vi sa bara: ”Håll tyst!”, och två dagar senare stod det Lamborghini på baksidan av bilen igen.

LÄS MER: Pekka Lindmark ryter ifrån och säger precis vad han tycker om Henrik Lundqvist: ”För mig är det givet”