Hämtades in från division 1 och löste SHL-klubbens backkris i våras – nu är han klar för ny klubb

.

Senaste säsongen blev minst sagt speciell för Albin Johansson.
Han började i Hockeyettan, värvades sedan till SHL och avslutade i HockeyAllsvenskan i våras.
Nu har 23-åringen gjort klart med ännu en ny klubb till kommande säsong.

Det blev en väldigt händelserik fjolårssäsong för backen Albin Johansson. 23-åringen inledde säsongen i Hockeyettan med Arboga, men skulle komma att spela i två divisioner till under säsongen.

17 matcher i SHL

För när Malmö fick backkris så värvades Johansson in på ett lång för att lösa den tuffa situationen. Och det blev hela 17 SHL-matcher för 23-åringen.

Albin Johansson, SHL
181006 Malmö Redhawks Albin Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Malmö Redhawks den 6 oktober 2018 i Örebro.
Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRÅN / Cop 137

Sedan avslutade Johansson den speciella säsongen hos IK Pantern i HockeyAllsvenskan. Nu blir det ännu en ny klubb för backen till nästa säsong.

Klar för ny klubb

Redan i april avslöjade SportExpressens Mr. Madhawk att Albin Johansson skrivit på för allsvenska Tingsryd till nästa säsong. I dag går även hockeysajten minhockey.se ut och rapporterar att 23-åringen är helt klar för Tingsryd.

Albin Johansson, SHL
190106 Panterns Albin Johansson skadad med blod rinnande längs näsan under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Västervik den 6 januari 2019 i Malmö.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92198

Johansson gick genom Örebros juniorverksamhet men har på A-lagsnivå representerat klubbar som Kumla, Åker/Strängnäs, Arboga, Mora, Västerås, AIK, Malmö och Pantern.

LÄS MER: Lämnade SHL-klubben efter 172 matcher – här är tuffingens nya lag

Klart: Lämnade SHL-klubben i våras efter över 100 matcher – här är nya laget