KLART: Lämnade SHL-klubben efter 172 matcher – här är tuffingens nya lag

.

Han lämnade Rögle efter hela fem och en halv säsong.
Och sedan i mars backtuffingen Alen Bibic letat nytt lag.
Nu har 27-åringen äntligen skrivit på för ny klubb.

Det blev totalt fem och en halv säsonger och sammanlagt 172 SHL-matcher i Rögle för Alen Bibic. Men när säsongen tog slut i mars fick backen beskedet att tiden i klubben är över.

Lämnar SHL-klubben

Bibic erbjöds inget nytt kontrakt med SHL-laget och har sedan dess letat ny klubb till nästa säsong. Tuffingen har letat över hela Europa och efter några månader som kontraktslös har han nu hittat nytt jobb.

Alen Bibic, Rögle
190318 Rögles Alen Bibic deppar under åttondelsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Rögle och HV71 den 18 mars 2019 i Ängelholm.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Under måndagen gick österrikiska klubben Villacher SV ut med nyheten att Alen Bibic är klubben senaste nyförvärv. Bibic har skrivit ett ettårskontrakt och lämnar Sverige för första gången i karriären.

Backtuffingens nya lag

I Österrike blir Bibic nu lagkamrat med förre Leksandsspelaren Anton Karlsson, som i våras skrev på för Villacher. Nu är hela 11 svenskar klara för spel i österrikiska ligan, EBEL, till nästa säsong.

Alen Bibic, Rögle
190220 Rögles Alen Bibic deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Färjestad den 20 februari 2019 i Ängelholm.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Bibic har representerat svenska klubbar som Leksand, Almtuna, Rögle och Oskarshamn i Sverige. Förutom 172 SHL-matcher har det även blivit 211 matcher i HockeyAllsvenskan under karriären.

LÄS MER: Svenske jättelöftets storsuccé på NHL-lägret – hyllas nu: ”Wow, killen är kul att kolla på”

Blev historisk i våras – nu skriver svensken jättekontrakt med NHL-klubben: Värt över 100 miljoner!