Håkan Loobs dom inför SHL-starten – pekar ut nyförvärvet som viktigast i hela ligan: ”Komplett spelare”

Håkan Loobs dom inför SHL-starten – pekar ut nyförvärvet som viktigast i hela ligan: ”Komplett spelare”

SHL-premiär på torsdag.
Nu pekar Håkan Loob ut den spelare han tror blir mest värdefull i ligan – och rösten faller på ett nyförärv.
– Han är en komplett spelare, säger ikonen.

Just nu sitter alla svenska hockeysupportrar på helspänn, med stor förväntan på kommande SHL-säsong. Efter månader av förberedelser släpps äntligen pucken igen på torsdag, och i år känns det kanske mer ovisst än någonsin. För första gången på väldigt länge så blir det en SHL-säsong utan Joel Lundqvist, men Frölunda har rustat på ändå.

Pekar ut nyförvärvet

Redan förra säsongen kom beskedet att man värvar hem stjärnbacken Henrik Tömmernes, som haft snudd på löjliga siffror i Schweiz de senaste säsongerna. Tömmernes har de två senaste säsongerna spelat med ”C” på bröstet i Geneve-Servette, och kommer från en säsong där han gjorde imponerande 43 poäng på 52 matcher. Tömmernes har även varit given i Tre Kronor de senaste säsongenra, och han gjorde bland annat tio poäng på åtta matcher i VM i våras.

211123 Håkan Loob poserar för ett porträtt under en fotografering i SVT:s Hockeystudion den 23 november 2021 i Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN

Och ska man tro Håkan Loob så kommer Tömmernes att vara den mest betydelsefulla spelaren i hela ligan den kommande säsongen. I SVT:s Hockeykväll så diskuterade Loob det hela, och fick då ge sin dom inför säsongen – och kom då med en rejäl hyllning till Frölundas nyförvärv.

– För mig är det en komplett spelare. Han är en spelare som ensam kan göra ett lag väldigt bra, säger han i programmet.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics mäktiga hyllning till Peter Forsberg visar på den allra största respekten: ”Jag njuter”

Hyllningen till Omark

Han får dock inte medhåll av sin kollega Jonas Andersson, även han expert på SVT. Han pekar i stället ut ett annat nyförvärv, som har betydligt mer erfarenhet av SHL, nämligen Linus Omark. Omark är tillbaka i SHL och Luleå efter en säsong i Schweiz. Senast han spelade i SHL, säsongen 2021/2022, så blev det hela 58 poäng på 52 matcher, och poängsnittet höll i sig även förra året i Schweiz.

Linus Omark, hockey
220219 Luleås Linus Omark jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Rögle den 19 februari 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0080

Jonas Andersson kallar Omarks siffror för ”absurda”.

– Ja, jag vet att han har blivit ett år äldre precis som alla andra. Men han har visat att han levererar år efter år efter år. Kollar man de senaste tio säsongerna i Europa så är faktum att han snittar 56 poäng. Det är absurt. Det är sådana siffror så det är ingen annan som gör det, säger han.

LÄS MER: Stenhårda domen inför nya SHL-säsongen – storstjärna pekas ut som årets flopp: ”Kommer inte leverera”