Guldhjältens tydliga besked under SM-slutspelet – kan lämna Frölunda: ”Det är ett mysterium”

Han vann SM-guld med Frölunda 2019.
Men nu är det helt tyst från klubben och guldhjälten Johan Mattsson räknar med att få lämna laget efter slutspelet.
– Det är ett mysterium än så länge, säger han till GP.

Det är den fjärde säsongen som Johan Mattsson vaktar målet för Frölunda. Mycket talar för att det blir den sista för 28-åringen som vann SM-guld med klubben 2019.

Lämna Frölunda?

När Frölunda går in i slutspelet så sitter Mattsson på ett utgående kontrakt som löper ut efter säsongen. Och han fortfarande inte hört något från SHL-klubben om en förlängning.

Johan Mattsson, Frölunda
190502 Frölundas målvakt Johan Mattsson röker cigarr och jublar i omklädningsrummet efter final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Målvaktskollegan Niklas Rubin har redan skrivit på nytt kontrakt med Frölunda inför kommande säsongen. Därför räknar Mattsson med att få lämna Göteborg efter SM-slutspelet.
– Nä. Det är ett mysterium än så länge. Jag räknar med att få leta något någon annanstans – men än är inget klart, säger burväktaren om sin framtid till lokaltidningen GP.

”Konstig säsong”

Trots utgående kontrakt så fick Mattsson ändå förtroendet före Rubin i den första åttondelsfinalen mot Djurgården i måndags.
– Det är skönt att veta att både ledarteam och spelare liksom tycker att jag har gjort det bra. Jag vet att jag har spelat bra i slutspel tidigare. Det är en skön känsla just nu, säger han i intervjun.

Johan Mattsson, Frölunda
190503 Målvakt Johan Mattsson med Le Mat-pokalen under firandet av SM-guldet den 3 maj 2019 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59342

Årets SHL-säsong har varit märklig för Mattsson med framförallt den ojämna speltiden men även hur mycket pandemin har påverkat.
– Det har varit en konstig säsong. Både med matchandet och med antalet matcher som vi spelat. Vi är ju vana med att spela CHL och ha många matcher. Nu har det varit uppskjutna omgångar, långt mellan omgångarna och mycket vila. Jag har inte fått spela regelbundet, säger han till lokaltidningen.

Johan Mattsson fostrades i Huddinge och Södertälje innan han slog igenom med fyra säsong i HockeyAllsvenskan hos Djurgården, Björklöven och Timrå. Därefter kom flytten till Frölunda 2017 och sedan dess har det blivit 105 SHL-matcher för 28-åringen från Stockholm.

Nu återstår det att se hur nästa säsong blir.

Tror du Johan Mattsson lämnar Frölunda? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Skrällen: FBK-stjärnan jagas nu av flera SHL-rivaler – kan gå till allra värsta konkurrenten(!)

Få våra nyhetsbrev!