Skrällen: FBK-stjärnan jagas nu av flera SHL-rivaler – kan gå till allra värsta konkurrenten(!)

Stjärna för Färjestad.
Men nästa säsong kan Victor Ejdsell lämna.
Enligt uppgifter jagas stjärnan av flera SHL-rivaler.

Färjestad har gjort en svag säsong men tog sig vidare till åttondelsfinal, där man nu är inne i en serie mot Malmö Redhawks. Det blev vinst i den första matchen, och vid seger även i dag så är kvartsfinalplatsen säkrad för Karlstad-laget. Men trots att den nuvarande säsongen är i full gång så händer det grejer i spelartruppen inför hösten.

Kan lämna FBK

Sedan tidigare uppges Färjestad ha gjort klart med poängmaskinen Marcus ”Lilliz” Nilsson till kommande säsong, vilket blir ett enormt välkommet nyförvärv, och en riktig publikfavorit som återvänder. Men nu kommer även uppgifter som Färjestad-fansen kanske inte kommer gilla lika mycket, nämligen om Victor Ejdsell som kan vara på väg bort.

210327 Färjestads Victor Ejdsell under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Färjestad den 27 mars 2021 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Ejdsell är en av lagkaptenerna i Färjestad men har ett utgående kontrakt, och det är inte helt lätt för klubbarna att få ihop alla ekonomiska bitar nu under coronapandemin. Enligt Expressen så går förhandlingarna mellan Färjestad och Ejdsell trögt.

– Jag har väl egentligen ingenting att säga om det. Men idag finns ingenting klart. Vi är inte i hamn med någonting, säger hans agent, Tommy Öström, till tidningen.

Jagas av rivaler

Inte nog med att Ejdsell kan vara förlorad för Färjestad, han kan dessutom mycket väl gå till en rival. Expressen skriver nämligen att flera SHL-rivaler visar intresse, däribland Djurgården samt Färjestads kanske största konkurrent Frölunda.

– Ingen kommentar. Vi pratar med Färjestad och där står vi idag, säger Tommy Öström.

210225 Färjestads Victor Ejdsell jublar efter han gjort 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 25 februari 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Victor Ejdsell gör sin andra raka säsong i Färjestad efter att han återvänt hem till Sverige efter att ha testat lyckan i Nordamerika och Chicago Blackhawks. Förra säsongen blev det 31 poäng på 45 spelade matcher och under årets SHL-säsong blev det hela 37 poäng på 52 matcher, vilket gör honom till en av de poängfarligaste spelarna i hela Färjestad.

Till kommande säsong hoppas FBK utöver Lilliz Nilsson även få hem publikfavoriterna och storstjärnorna Linus Johansson och Mikael Wikstrand – men det kan alltså bli på bekostnad på Victor Ejdsell.

LÄS MER: Henrik Lundqvists tårar – avslöjar det absolut värsta under tuffa tiden: ”Det tog fruktansvärt hårt på mig”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!