Henrik Lundqvists tårar – avslöjar det absolut värsta under tuffa tiden: ”Det tog fruktansvärt hårt på mig”

Henrik Lundqvist håller fortfarande på och kämpar sig tillbaka.
Nu avslöjar han de tuffa känslorna i samband med hjärtoperationen.
– Det tog fruktansvärt hårt på mig. Det var extremt känslosamt, säger han i en lång intervju med NHL Network.

Efter känslosamma avskedet till New York Rangers var allt påskrivet och klart för en flytt till Washington Capitals. Sedan kom mardrömsbeskedet som förändrade allting för Henrik Lundqvist.

Henkes tårar

Läkarna upptäckte ett medfött hjärtfel och hela NHL-säsongen ställdes in för svenske burväktaren. Beskedet kom som en chock för hela hockeyvärlden och även för ”Henke” själv.
– Jag fick ett samtal från läkarna och då säger de: ”Förlåt, men dina testresultat kom tillbaka värre än vi hade trott och det här kommer bli en operation”. Det var aldrig något snack om saken, det vara bara att göra det. Jag fick prata med en kirurg över telefon, och två veckor senare låg jag i sjukhussängen i Cleveland och gjorde mig redo för operationen, berättar han i en lång intervju med NHL Network.

Henrik Lundqvist, NHL
Henrik Lundqvist. FOTO: Twitter.

Den 8 januari kom sedan nästa besked från Lundqvist att den planerade hjärtoperationen hade genomförts och var lyckad. Han mådde bra men det var en väldigt omvälvande operation att gå igenom.
– Jag minns att jag låg utanför operationssalen och tänkte: ”Händer det här verkligen? Att de ska öppna mitt bröst och att en maskin ska hålla mig levande?” Det var ganska tunga grejer att ta in. Jag tycker om att ha kontroll på saker men i det ögonblicket tror jag att nyckeln var att bara släppa allt, berättar Henke som rörs till tårar.
– Jag kommer ihåg det där samtalet med alla läkare i rummet. De frågade om jag hade något att säga: ”Gör bara ett bra jobb. Förstör inte det här nu”, sa jag. De undrade också vilken musik jag gillar. Sedan sattes John Mayer igång och jag vaknade upp, säger han i den långa och känslosamma intervjun.

”Fruktansvärt”

Lundqvist avslöjar även vad som var det absolut värsta efter operationen när han fick stanna kvar på sjukhuset i tio dagar för den första fasen av rehabiliteringen.
– På grund av covid kunde inte mina barn komma och hälsa på mig på sjukhuset. Vid ett tillfälle blev det väldigt känslosamt. Min familj var på plats i Cleveland, de bodde i agentens hus. Min fru tog barnen till parkeringen så att jag kunde se dem. Vi vinkade till varandra och pratade via Facetime. Det tog fruktansvärt hårt på mig. Det var extremt känslosamt, berättar svensken.

Henrik Lundqvist, NHL
Henrik Lundqvist. FOTO: Twitter.

Idag gör Henrik Lundqvist sitt yttersta för att återvända till isen och NHL igen. Washington Capitals har heller inte stängt dörren för en möjlig comeback redan den här säsongen.

Se den första delen av långa intervjun med NHL Network här nedanför.

Se videon:

LÄS MER: Mika Zibanejads enorma form håller i sig – här är han nu bäst i hela NHL(!) efter nya showen i natt

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!