Mika Zibanejads enorma form håller i sig – här är han nu bäst i hela NHL(!) efter nya showen i natt

Het, hetare, Mika Zibanejad.
Svenskens sanslösa form håller i sig.
I natt stod han för två nya poäng – och har därmed gjort 19 poäng på de 11 senaste matcherna.

Det går, minst sagt, fort i hockey. Fråga bara Mika Zibanejad om den saken. Det var inte särskilt länge sedan han var så pass ifrågasatt och sågad att han under en period till och med petades(!) ur laguppställningen, men skam den som ger sig.

Bäst i hela ligan(!)

Nu är svensken precis så bra som alla vet att han kan vara, och faktum är att det faktiskt inte finns någon spelare i hela ligan som visar upp så bra form som Zibanejad gör. I natt låg han bakom det mesta igen, då han svarade för ett mål och en assist i 8-4-segern mot Pittsburgh Penguins.

MIka Zibanejad, NHL
200305 New York Rangers Mika Zibanejad during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Poängen innebär att Zibanejad nu gjort hela 19 poäng på de elva senaste matcherna, och han ligger därmed, efter en ursvag start på säsongen, med i den absoluta toppen av den svenska poängligan. Faktum är att ingen spelare i hela NHL, sedan den 17 mars, gjort lika många mål som Zibanejad, vilket alltså gör honom till den formstarkaste spelaren i ligan.

Chans till slutspel

Zibanejads form har även fört med sig att Rangers börjat vinna hockeymatcher igen, och vinsten i natt var nödvändig för att fortsatt ha chans till slutspel senare under våren.

– Alla gjorde en bra match i dag, och bidrog med sitt. Jag tycker att vi spelat bra, men vi behöver bli bättre, och i natt visade vi hur bra vi kan vara, säger Zibanejad efteråt.

200305 New York Rangers Mika Zibanejad (R) celebrates with Marc Staal (L) after scoring 6-5 in overtime during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Zibanejad har nu kommit över 30-poängsstrecket för den här säsongen, vilket var vad många räknade med efter den förra säsongen. Han var då Rangers kanske bästa spelare då han snittade långt öve en poäng per match, vilket gjorde hans svaga start på året 2021 än mer förvånande.

SE HIGHLIGHTS HÄR:

LÄS MER: Rasmus Dahlins fantastiska drömmål i natt – NHL-supportrarna lyriska efter urläckra soloräden

Få våra nyhetsbrev!