Rasmus Dahlins fantastiska drömmål i natt – NHL-supportrarna lyriska efter urläckra soloräden

Efter en blytung säsongsinledning verkar Rasmus Dahlin hittat formen.
I natt visade han enorm klass.
Det med två urläckra poäng – varav ett magiskt solomål.

Rasmus Dahlin har länge varit en av hela hockeyvärldens mest spännande spelare, och det är lätt att man får den typ av press på sig då man väljs som etta i NHL-draften. Svensken är nu inne på sin tredje säsong i NHL och med Buffalo Sabres, men i stort sett hela 2021 har varit en enda stor mardröm för såväl spelaren som laget.

Hittat formen

Buffalo Sabres har varit rekorddåliga, och Dahlin var under en tid rejält sågad och ifrågasatt, och många undrade om backens utveckling faktiskt hade stannat upp helt, och om hans bästa tid i NHL redan varit. Men det har varit svårt att briljera i ett Sabres som den här säsongen faktiskt mest sett ut som en slagpåse.

Foto: Viafree

Men skam den som ger sig. Under den senaste tiden har Sabres börjat vinna hockeymatcher igen, och då har även Rasmus Dahlin växlat upp något och visar nu upp betydligt bättre form. I natt, i vinstmatchen mot New Jersey Devils, så stod svensken för två urläckra poäng, varav ett riktigt solomål.

Klassmålet

Det var i den andra perioden som Dahlin fick pucken i offensiv zon, och i stället för att avlossa ett skott eller söka en passning så gjorde han en vågad men lyckad dragning, och tog mark framåt. Dahlin höll då tålmodigt i pucken och letade en lucka, innan han snärtade pucken upp i krysset fram till 3-3. I den tredje perioden, med bara tio minuter kvar av matchen, så var det dags för nästa poäng.

Foto: Viafree

På liknande sätt så höll han i pucken vid den högra cirkeln i offensiv zon, och den här gången la han kliniskt pucken framför mål för en styrning, och där dök Rasmus Ristolainen enkelt upp med en klubba som styrde pucken in i mål. Sabres vann till sist med 5-3 och mycket kan man alltså tacka Rasmus Dahlin för, som ser ut sitt gamla jag igen, och som nu hyllas enormt i Nordamerika.

Dahlin pekas ut som en av nycklarna till lagets plötsliga framgång, och många menar att han återigen ser ut som en världsback under nye tränaren Don Granato.

SE HIGHLIGHTS HÄR:

LÄS MER: Henrik Lundqvists känslosamma ord efter hjärtoperationen: ”Ska en maskin hålla mig vid liv?”

Få våra nyhetsbrev!