Henrik Lundqvists känslosamma ord efter hjärtoperationen: ”Ska en maskin hålla mig vid liv?”

Henrik Lundqvist tvingades gå igenom en svår hjärtoperation.
Nu berättar svenske NHL-stjärnan i en ny intervju om den tuffa tiden.
– Händer det här verkligen… Ska en maskin hålla mig levande?, säger Lundqvist i en känslosam intervju med NHL Network.

Det var i december 2020 som det hemska beskedet offentliggjordes. Henrik Lundqvist meddelade hockeyvärlden att han inte kommer att kunna göra debut för nya klubben Washington Capitals.

Henkes ord

Anledningen var att läkarna hade upptäckt ett hjärtfel hos 39-åringen. Tio dagar efter det stora avslöjandet genomförde svensken även en tuff hjärtoperation.

Henrik Lundqvist, NHL
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Därefter har han återhämtat sig i flera månader samtidigt som han fortfarande lever på hoppet om att återvända till NHL igen. I en ny och öppenhjärtig intervju med NHL Network berättar nu ”Henke” om den tuffa tiden som varit senaste månaderna.
– Jag fick ett samtal från läkarna där de säger: ”Förlåt men det här kommer att bli en operation”. Det var liksom aldrig något snack om saken, det vara bara att göra det. Nästa steg skedde två veckor senare och då låg jag i sjukhussängen i Cleveland och gjorde mig redo för själva operationen, säger Lundqvist i intervjun.

”Händer det?”

Han fortsätter även att berätta om känslorna inför det tuffa ingreppet.
– Jag var väldigt lugn och det kanske var det som hjälpte mig eftersom jag är en elitidrottare. Men jag tänkte: ”Händer det här verkligen? Att de ska öppna mitt hjärta och att en maskin ska hålla mig vid liv?” I det ögonblicket handlade det bara om att försöka få kontroll på situationen, säger han i intervjun.

Henrik Lundqvist, NHL
Henrik Lundqvist. FOTO: Twitter.

NHL Network har släppt en liten teaser av intervjun på Twitter och kommer att publicera del 1 av intervjun med Henrik Lundqvist under kvällen. Se den första delen från långa intervjun här nedanför.

Se videon:

Tror du Henrik Lundqvist kommer att spela i NHL igen? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: 12-årige lillkillens oförglömliga superstraff – som har fått miljontals att tappa hakan

Få våra nyhetsbrev!