Fyra poäng av Marcus Pettersson i natt under Pittsburgh Penguins jättekross

Svenske backen Marcus Pettersson levererade fyra assist när hans Pittsburgh slog New Yorks Islanders med 7–0 på bortaplan.

Matchens första mål kom 06.44 in i mittenakten när en annan svensk, forwarden Rickard Rakell, höll sig framme på en retur och vispade in pucken. Och sedan fortsatte det bara – i rasande fart. På drygt tio minuter drog Pittsburg ifrån till 6–0.

I sista perioden spelade Marcus Pettersson via lagkamraten Kris Letang fram till Valtteri Puustinen som med ett sitt första NHL-mål spikade slutresultatet.

27-årige Pettersson, som spelat i Pittsburgh sedan 2018, har i och med nattens skörd skrapat ihop totalt tio poäng under säsongen.

En annan svensk som utmärkte sig denna omgång var Marcus Johansson, som gjorde sina två första mål för säsongen när hans Minnesota besegrade Detroit med 6–3.

Även Mika Zibanejad noterades för poäng i form av två assist i Rangers 5–1-seger mot Washington i Madison Square Garden, vilket innebär att han nu gjort minst en poäng åtta matcher i rad.